Dikey Geçiş Sınavı tercihleri heyecanla bekleniyor

Dikey Geçiş Sınavı 21 Temmuz tarihinde yapıldı. Sonuçlar 16 Ağustos'ta erişime açılacak. Sonuçların ardından da tercihler için heyecan başlayacak.

Dikey Geçiş Sınavına giren adayların sonuçları 16 Ağustos Perşembe günü erişime açılıyor. Sonuçların öğrenilmesinin ardından da tercih heyecanı başlayacak. Adaylar tercihlerin ne zaman yapılacağını öğrenmek istiyorlar. DGS ile ilgili bir kılavuz sınavdan önce yayınlandı. Taban tavan puanlarının içerisinde bulunduğu kılavuzun sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından yayınlanması bekleniyor.

DGS SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM GİRİŞ

KILAVUZ İÇİN TIKLAYIN

ÖSYM, DGS sonuçlarını açıkladı

ÖSYM, Dikey Geçiş Sınavına (2018-DGS) ait değerlendirme işlemlerinin tamamlandığını duyurdu.

ÖSYM’nin internet sitesinde yer alan duyuruda “21 Temmuz 2018 tarihinde uygulanan Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavına (2018-DGS) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır. Adaylar, sınav sonuçlarına 16 Ağustos 2018 tarihinde saat 16.45’den itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve şifreleri ile erişebilir.” açıklaması yer aldı

DGS TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

DGS tercih kılavuzunun sonuçların 16 Ağustos tarihinde erişime açılmasının ardından yayınlanması bekleniyor. Yapılan güncel açıklamaları haberimizden takip edebilirsiniz.

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

DGS tercihleri, içerisinde yer almak üzere ÖSYM tarafından puanlar belli olduktan sonra açıklanması beklenirken, DGS tercih kılavuzu üzerinden başvuru yapacak olanlar için sınav merkezinden 'Tablo-2' uyarısı geldi. Tablo 2 üzerinden başvuru yapacak olan öğrenciler, üniversite koşullarını sağlanamadığı takdirde başvurularının geçersiz olacağını açıkladı.