DGS başarı sıralamaları nasıl? DGS taban ve tavan puanları listesi 2020 yayında

2020 DGS sıralamaları, taban ve tavan puanları binlerce aday tarafından gündemde yoğun olarak araştırılıyor. İki hafta önce açıklanan DGS sonuçlarından sonra gözler DGS tercih dönemine çevrilmişti. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, tercih tarihlerini duyurdu...

9 Ağustos'ta gerçekleşen DGS sonuçları geçtiğimiz haftalarda açıklandı. Adaylar, sınav sonuçlarına 07 Eylül 2020 tarihinde ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numaraları ve aday şifreleri ile erişebildi. Heyecanla tercih tarihlerini bekleyen adaylar DGS taban ve tavan puanları listesine göre tercihlerini yapmak istiyor... 

DGS tercihleri nasıl yapılır? ÖSYM aday işlemleri ekranı burada

DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

DGS tercihleri 25 Eylül-2 Ekim tarihleri arasında http://ais.osym.gov.tr sayfasından ve ÖSYM AİS mobil uygulamasından yapılabilecek.

DGS SIRALAMALARI NEDİR?

2020 DGS başarı sıralamaları erişime açılan kılavuz kapsamında yer aldı.

DGS TABAN VE TAVAN PUANLARI AÇIKLANDI MI?

DGS taban ve tavan puanları 2020 henüz açıklandı. Kılavuzdan taban ve tavan puanlarına ulaşabilirsiniz.

DGS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

2019 DGS TABAN VE TAVAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

DGS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınacak DGS puanları hesaplanacaktır.

DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar, Tablo-A'da yer almaktadır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacaktır.

DGS 2020 kontenjan açıklandı mı? ÖSYM DGS kontenjan listesi burada

DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanır? DGS kayıtları 2020 ne zaman?

YÖK Atlas DGS tercih ekranı: YÖK Atlas tercih robotu nasıl kullanılır?