DGS taban puanları ve sıralamalar açıklandı mı? 2021 DGS kontenjanları belli oldu mu?

DGS taban puanları ve sıralamalar adaylar tarafından yoğun olarak araştırılıyor. Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin lisans programlarına yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yürütülecektir. Peki, DGS taban puanları ve sıralamalar açıklandı mı? 2021 DGS kontenjanları belli oldu mu?

İki yıllık öğrenimlerini dörde tamamlamak isteyen adaylar DGS sonuçları doğrultusunda tercih yapabilecekler. Adayların heyecanla beklediği tercih kılavuzu erişime açıldı. Buna göre, 2021 Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2021-DGS) tercih işlemleri, 27 Ağustos - 07 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacaktır. Peki, DGS taban puanları ve sıralamalar açıklandı mı? 2021 DGS kontenjanları belli oldu mu?

DGS TABAN PUANLARI VE SIRALAMALAR, KONTENJANLAR AÇIKLANDI MI?

DGS tercih kılavuzu yayınlandı. Buna göre 2021 Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2021-DGS) tercih işlemleri, 27 Ağustos - 07 Eylül 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

DGS taban puanları ve sıralamalar kılavuz kapsamında yer aldı. Adaylar, Tablo-1'de yer alan lisans programlarının 2020-DGS yerleştirme sonucundaki varsa en küçük puanlarına, aşağıdaki internet adresinden ulaşabileceklerdir.

DGS TABAN PUANLARI VE SIRALAMALAR İÇİN TIKLAYIN

DGS KONTENJANLAR İÇİN TIKLAYIN

TERCİH İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Adayların tercihlerini yapmadan önce ilgili kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir. Tercih işlemleri 27 Ağustos-7 Eylül 2021 tarihleri arasında olacaktır. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak internet aracılığıyla elektronik ortamda yapacaklardır. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tablolardan yararlanmaları gerekmektedir.

YERLEŞTİRME SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ VE KAYIT İŞLEMLERİ

Yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacak, adaylara belge gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK) ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir. 2021-DGS sonuçlarına göre bir yükseköğretim lisans programına yerleştirilen adayların kayıt hakları yalnız 2021-2022 öğretim yılı için geçerlidir.

Bir yükseköğretim programına yerleşenler kayıt işlemleri için ilgili üniversiteye başvuracaklardır. ÖSYM'nin, yükseköğretim kurumlarındaki kayıt işlemleri ve yükseköğretim kurumları arasındaki yatay geçiş işlemleri ile ilgisi bulunmamaktadır. Bu konudaki başvuruların, doğrudan ilgili yükseköğretim kurumlarına yapılması gerekmektedir.