DGS taban puanları tablosu: DGS hukuk taban puanları, eczacılık taban puanları, sosyal hizmet taban puanları 2022...

DGS taban puanları tablosu, tercih yapacak öğrenciler tarafından araştırılmaya başlandı. Tercih işlemleri 24 Ağustos-1 Eylül 2022 tarihleri arasında olacaktır. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak İnternet aracılığıyla elektronik ortamda yapacaklardır. İşte DGS hukuk taban puanları, eczacılık taban puanları, sosyal hizmet taban puanları 2022...

DGS hukuk taban puanları, eczacılık taban puanları, sosyal hizmet taban puanları 2022 yoğun olarak araştırılıyor. DGS tercih dönemi bugün başladı. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak elektronik ortamda yapabileceklerdir. İşte 2022 DGS taban puanları...

DGS TABAN PUANLARI

DGS 2022 taban puanları açıklanmadı. 2021 yılı DGS taban puanları için tıklayın.

TABLO-1. Merkezi Yerleştirme İle Dikey Geçiş Yapılacak Yükseköğretim Lisans Programları

TABLO-1'de Yer Alan Yükseköğretim Lisans Programlarının Koşul ve Açıklamaları

TABLO-2. Ön Lisans Mezuniyet Alanlarına Göre Dikey Geçiş Yapılabilecek Lisans Programları

DGS TERCİH YAPARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Tercih işlemleri 24 Ağustos-1 Eylül 2022 tarihleri arasında olacaktır. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak İnternet aracılığıyla elektronik ortamda yapacaklardır.

Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tablolardan yararlanmaları gerekmektedir. Hangi ön lisans programlarından mezun olacak/olan adayların hangi lisans programlarını tercih edebilecekleri Tablo-2'de verilmiştir.

Tablo-2 üç bölümden oluşmaktadır. Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2'nin tüm bölümlerinin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir.

Açık öğretim lisans programlarına yerleştirme yapılabilmesi için bu programların da tercih listesinde yer alması zorunludur. Adayların, tercihlerini sadece bu tablolarda verilen ilgili alanları göz önünde tutarak Tablo1'deki lisans programlarından yapmaları gerekmektedir. Tablo-2'nin bölümlerinde mezun olunacak/olunan ön lisans alanı bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersizdir. Adaylar, Tablo-1'de yer alan lisans programlarının 2021-DGS yerleştirme sonucundaki varsa en küçük puanlarına, aşağıdaki internet adresinden ulaşabileceklerdir.

DGS TERCİH ROBOTU: ÖSYM DGS tercih yapma ekranı

https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2021/DGS/TERCIH/minmax_14092021.pdf Tercih süresi içinde tercihlerde değişiklik yapılabilecektir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar bu işlemi elektronik ortamda kendileri yapacaklardır. Tercihlerin tümüyle iptali yapılamayacaktır.

DGS TERCİH KILAVUZU 2022: DGS tercihleri ne zaman, nasıl yapılır?

Tercihlerde değişiklik, tercihlerin kısmen ya da tamamen iptali vb. değişiklik taleplerini içeren dilekçelere işlem yapılmayacaktır. Tercihleri sonucunda bir lisans programına yerleşen öğrencilerin intibak işlemleri, 2547 sayılı Kanun'un 18/b-5 maddesi uyarınca yerleştikleri üniversitelerin ilgili kurulları tarafından yapılmaktadır.