2021 DGS taban puanları açıklandı mı? DGS hemşirelik, hukuk, ilahiyat taban puanları haberimizde!

DGS taban puanları merak ediliyor. 27 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında tercihleri alınan DGS yerleştirme sonuçları dün açıklandı. Konuya dair araştırma yapan adaylar, DGS taban puanları 2021 açıklandı mı? sorusunun yanıtını sormaya başladı. Haberimizin içerisinden DGS hemşirelik, hukuk taban puanları ve daha fazlasına ulaşabilirsiniz.

DGS taban puanları, tercih sonuçlarının açıklanmasıyla beraber yakından takip edilmeye başlandı. 27 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında tercihlerini alınan DGS yerleştirme sonuçları ÖSYM'nin resmi sitesinden açıklandı. Peki, DGS taban puanları 2021 açıklandı mı? İşte DGS hemşirelik, hukuk taban puanları...

DGS TABAN PUANLARI 2021 NASIL?

DGS taban puanları ve sıralamalar kılavuz kapsamında yer aldı. Adaylar, Tablo-1'de yer alan lisans programlarının 2021-DGS yerleştirme sonucundaki varsa en küçük puanlarına, aşağıdaki internet adresinden ulaşabileceklerdir.

DGS TABAN PUANLARI VE SIRALAMALAR İÇİN TIKLAYIN

DGS PUANINA ÖNLİSANS BAŞARI PUANI EKLENİR Mİ?

DGS'ye başvuran her aday için, bitirme yılı ve diploma notu dikkate alınarak Önlisans Başarı Puanı (ÖBP)olarak adlandırılan bir puan hesaplanır. ÖBP'lerin hesaplandığı dönemde mezun durumda olmayan adaylar için diploma notu yerine not ortalaması kullanılır. Adayların not ortalamaları önce 100'lük sisteme çevrilir. Ardından 0,8 ile çarpılır ve ÖBP puanı elde edilir.

Ön lisans akademik not ortalamaları (en yükseği 100, en düşüğü 50 olarak değerlendirilerek) 0,8 ile çarpılarak Önlisans Başarı Puanına (ÖBP) dönüştürülecektir. Böylece, 50 olan en düşük notun ÖBP değeri 40 olacak, en yüksek 100 olan notun da ÖBP değeri 80 olacaktır. 50'nin altında olan notlar 50 olarak değerlendirmeye alınacaktır. Bu şekilde hesaplanan Önlisans Başarı Puanı merkezî sınavdan alınan puana eklenerek adayın yerleştirme puanı hesaplanacaktır. Bütün not sistemleri doğru orantı kurularak, 100'lü not sistemine dönüştürülecektir.