DGS sosyoloji taban puanları ve başarı sıralaması 2021! DGS sosyoloji taban puanları açıklandı mı?

DGS sosyoloji taban puanları ve başarı sıralaması gündemde yerini aldı. Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçları dün Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından açıklandı. Sonuçların ardından gözler okulların taban puanlarına çevrildi. Peki, DGS sosyoloji taban puanları 2021 açıklandı mı? Haberimizin içerisinden DGS sosyoloji taban puanları ve başarı sıralamasına dair detaylara ulaşabilirsiniz.

DGS sosyoloji taban puanları yoğun olarak merak edilen konulardan oldu. ÖSYM dün DGS sonuçlarını açıkladı. Binlerce aday sonuçlarını öğrendikten sonra aramalarında tercih ettikleri bölümlerin taban puanları ve başarı sıralamalarına yönelik detayları araştırmaya başladı. Peki, DGS sosyoloji taban puanları 2021 açıklandı mı? DGS sosyoloji taban puanları ve başarı sıralaması sizlerle...

DGS SOSYOLOJİ TABAN PUANLARI 2021 AÇIKLANDI MI?

DGS sosyoloji taban puanları henüz açıklanmadı. Taban puanları ÖSYM tarafından yayınlanan tercih kılavuzu ile belli olacak. Tercih kılavuzu yayınlandığı zaman haberimize eklenecektir.

Aşağıdaki link üzerinden geçen yıla ait DGS sosyoloji taban puanlarına erişebilirsiniz.

DGS SOSYOLOJİ TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

DGS mimarlık taban puanları 2021 açıklandı mı? DGS mimarlık taban puanları ve başarı sıralaması!

DGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Adaylar; sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğreneceklerdir. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundan yararlanmaları gerekmektedir.

DGS PUAN HESAPLAMASI

Yetenek testinin sayısal ve sözel bölümleri için adayların testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir.

Adayların, sayısal ve sözel bölümlerin her birinden aldıkları ham puanların ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Böylece adaylar için Sayısal Standart Puan ve Sözel Standart Puan hesaplanacaktır. Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

2021 DGS hemşirelik taban puanları ve başarı sıralaması! DGS hemşireliğe geçiş taban puanları açıklandı mı?