DGS soruları ve cevapları açıklandı! DGS 2020 soru kitapçığı yayında!

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 2 yıllık üniversite bölümlerini 4 yıla tamamlamak isteyen adaylar için düzenleniyor. Sınava girenler 120 soruyu 150 dakikada yanıtlıyorlar. Sorular, sözel ve sayısal bölümlerden oluşuyor. Sınav sonrasında DGS soruları ve cevapları yayınlanıyor. DGS 2020 soru kitapçığı da adayların erişimine açıldı.

DGS 9 Ağustos saat 10.15'te başladı. Sınava giren adaylar sözel ve sayısal bölümden oluşan 120 soruyu yanıtladı. Soruların yanıtlanması için verilen süre 150 dakika olarak belirlendi. DGS soru ve cevapları sınav sonrasında adayların erişimine açılıyor. DGS 2020 soru kitapçığı da ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayınlandı.

ÖSYM GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ!

DGS SORULARI VE CEVAPLARI AÇIKLANDI MI?

DGS soruları ve cevapları açıklandı. DGS soru kitapçığının da yüzde 10'u ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden erişime açıldı. Adaylar sorulara ve cevaplara 10 gün boyunca ulaşabilecekler.

DGS 2020 SINAV KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ!

DGS TEMEL SORU KİTAPÇIĞI İÇİN TIKLAYINIZ!

DGS İLE HANGİ BÖLÜMLERE GEÇİŞ YAPILIR?

DGS ile hangi bölümlere geçiş yapılacağı ÖSYM tarafından hazırlanan kılavuzda yer alıyor. Ön lisans mezuniyet alanlarına göre dikey geçiş yapılabilecek lisans programları Tablo 2'de yer alıyor. Adayların, tercihlerini sadece bu tabloda verilen ilgili alanları göz önünde tutarak Tablo-1'deki lisans programlarından yapmaları gerekmektedir.

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

DGS sınav sonuçları ÖSYM tarafından belirlenen takvime göre 09.09.200 tarihinde açıklanacak.

DGS NEDİR?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS), 2000 yılından bu zamana kadar meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına geçiş yapmaları için Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl Temmuz ya da Ağustos ayında yapılmakta olan sınavdır.

Öğrenciler DGS sınavında ter döktü

DGS sonuçları 2020 ne zaman açıklanacak? Dikey Geçiş Sınavı sonuçları ayın kaçında belli olacak?

Dikey geçiş yapılabilecek bölümler kılavuzu: DGS ile hangi bölümlere geçiş yapılır?