DGS sonuçları ertelendi mi, ne zaman açıklanacak? ÖSYM son dakika DGS açıklaması

DGS sınav sonuçları için ÖSYM’den son dakika açıklaması geldi. Dikey Geçiş Sınavı yani DGS sonuçlarının açıklanma tarihi ertelendi. Sınava giren lisans eğitimi adayları, DGS sonuçları ne zaman açıklanacak sorusuna günlerdir yanıt arıyordu. DGS yani dikey geçiş sınavı ön lisans mezunlarının girebileceği ve 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilmeyi sağlayan bir sınavdır. DGS’ye girebilmek için bir meslek yüksekokulu veya açık öğretim ön lisans programından mezun olmak gerekir. ÖSYM’den yapılan son dakika açıklamasına göre DGS sonuçları tarihi için yeni tarih verildi.

Dikey Geçiş Sınavı DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? DGS’ye giren binlerce kişi bu sınavın sonuçlarını merak ediyor. Yüksekokul mezunu kişilerin lisans eğitimine geçiş yapmasını sağlayacak Dikey Geçiş Sınavı sonuçlarına göre tercihler yapılacak. DGS yani dikey geçiş sınavı ön lisans mezunlarının girebileceği ve 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilmeyi sağlayan bir sınavdır. DGS’ye girebilmek için bir meslek yüksekokulu veya açık öğretim ön lisans programından mezun olmak gerekir. 

DGS 2017 ÜNİVERSİTE TABAN TAVAN PUANLAR İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

DGS 2017 SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin belirlediği takvime göre 2017 DGS sonuçları 29 Ağustos 2017 tarihinde açıklanacaktı. Fakat Kurban Bayramı tatilinin 26-27 Ağustos dahil edilerek toplam 10 gün tatil ilan edilmesinin ardından DGS sonuç açıklanma tarihi de ertelendi. ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 2017 DGS sonuç açıklanma tarihi olan, 29 Ağustos 2017'nin idari tatil olarak ilan edilmesi nedeniyle 6 Eylül 2017 tarihine ertelenmiştir. Adaylar, 6 Eylül'de ÖSYM'nin sonuç açıklama sayfası olan https://sonuc.osym.gov.tr/ adresinden sonuçlarını öğrenebilecek.

DGS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

Sınav sonuç belgelerinizde puanınız ve Türkiye Geneli Sıralamalarınız yazılmaktadır.

Sizler sıralamalarınızla bir önceki yıl size yakın sıralama ile adaylar sizinle ilgili hangi bölüm ve üniversiteleri kazanmış bunlara bakarak aşağı yukarı hangi üniversite ve bölümü kazanabileceğinizi görebilirsiniz.

Tercih yaparken sadece bir bölümü kazanmak için tercih yapmayın. Tercih yapacağınız bölüm hakkında detaylı bir araştırma yapın. Tercih edeceğiniz üniversiteleri, kampüslerini hangi şehirde bulunduklarını araştırın. Asla yaşayamayacağınız bir şehri sadece puanı düşük görünüyor diye ve kazanmak için yazmayın.

Unutmayın ki tercih yaparak bir üniversiteye yerleştiğiniz zaman ertesi sene sınava girmek istediğinizde ÖBP'den kesinti yapılacaktır.

Bulunduğunuz şehrin dışında tercih yapacaksanız mutlaka barınma, ulaşım, beslenme, harç gibi maliyetleri hesap edin. Bunun yerine belli bir oranda bursla gireceğiniz bulunduğunuz şehirdeki özel üniversiteleri aynı maliyetlerle tercih edebilirsiniz. Özellikle büyük şehirlerde bulunan öğrencilerin staj veya çalışma olanakları daha fazla olduğundan kendinize ek gelir dahi yaratabilmeniz mümkündür.

DGS NEDİR?

DGS yani dikey geçiş sınavı ön lisans mezunlarının girebileceği ve 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilmeyi sağlayan bir sınavdır. DGS’ye girebilmek için bir meslek yüksekokulu veya açık öğretim ön lisans programından mezun olmak gerekir. Eğer son sınıftaysanız ve staj çalışmanızı tamamlamışsanız da DGS’ye girebilirsiniz. Eğer yurt dışındaysanız (KKTC dahil) ve DGS’ye girmek istiyorsanız yine bir meslek yüksek okulu veya dengi bir okuldan mezun olmanız gerekmektedir. Açık öğretim ön lisans veya meslek yüksekokulu mezunu olup kendi bölümünüzde bir açık öğretim lisans programına yerleşmek istiyorsanız DGS’ye girmenize gerek yok çünkü kendi alanınızdan açık öğretim lisans programlarına sınavsız geçiş hakkınız bulunmaktadır.