DGS soru ve cevapları yayında! 2022 DGS soru kitapçığı için TIKLA!

DGS sınavı 3 Temmuz pazar günü düzenlendi. Sınava katılan adaylara her sene olduğu gibi sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulandı. DGS soru kitapçığı ÖSYM tarafından yayımlandı. İşte DGS soru kitapçığı...

DGS sınavı için heyecan sona erdi. Önlisans mezunlarının öğrenimlerini lisansa tamamlayabilme fırsatı bulacağı DGS sınavı saat 10.15'te başlıyor ve cevaplama süresi 135 dakika oluyor. Sınavda uygulanacak test, çoktan seçmeli sorulardan oluşuyor. DGS soru kitapçığı bugün yayımlandı. Haberimizin içerisinden DGS soru ve cevaplarına erişebilirsiniz.

DGS SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANIR?

DGS sınav soru ve cevapları açıklandı. Aşağıdaki link üzerinden cevap anahtarına erişebilirsiniz!

DGS SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin 2021 2022 eğitim öğretim yılı sınav takviminde yer alan bilgiye göre DGS sınav sonuçları 12 Ağustos tarihinde açıklanması bekleniyor.

DGS SINAVINDA NELER SORULACAK?

Sınavda adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacaktır. Testte 120 soru yer alacaktır. Sınavda uygulanacak test, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akılyürütme (muhakeme) becerilerinin ölçülmesini amaçlamaktadır. Bu amaçla ilgili olarak hazırlanacak sorular, ön lisans programlarında kazanılan bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik olmayacaktır. Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacaktır.

DGS puanları, adayların sınav sonuçlarından hesaplanan sözel ve sayısal standart puanlarının ve ön lisans öğrenimlerinde elde ettikleri akademik not ortalamalarından hesaplanan ön lisans başarı puanlarının (ÖBP) belli katsayılarla çarpılarak toplanmasıyla elde edilecektir.

DGS saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor? DGS sınavından en erken kaçta çıkılır?