DGS 2021 oturum süresi kaç dakika? DGS sınavında ilk kaç dakika çıkılmaz?

Eğitim hayatına fakültede devam etmek isteyen öğrencilerin katılacağı DGS bugün gerçekleştiriliyor. Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) 300 binden fazla adayın katılım sağlaması bekleniyor. DGS sınavında ilk kaç dakika çıkılmaz? DGS'den en erken saat kaçta çıkılabilir? gibi soruların yanıtları tüm sınava girecek olan adaylar tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte tüm detaylar...

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 2 yıllık üniversite eğitimlerini 4 yıla tamamlamak isteyenler için Dikey Geçiş Sınavı (DGS) bugün yapılacak. Adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak. Sınava girecek olan tüm adaylar DGS sınavında ilk kaç dakika çıkılmaz? DGS'den en erken saat kaçta çıkılabilir? gibi soruların yanıtlarını araştırıyorlar. İşte tüm merak edilenler...

DGS SINAVINDA İLK KAÇ DAKİKA ÇIKILMAZ?

Sınav evrakı dağıtıldıktan sonra adayların, sınavın cevaplama süresinin ilk 110 dakikası tamamlanmadan ve sınavın son 15 dakikası içinde sınav salonunu terk etmeleri yasaktır. Sınav sırasında adayların, kısa bir süre için bile olsa (tuvalete gitmek dâhil) sınav salonundan çıkmaları yasaktır.

DGS 2021 soruları ve cevapları ne zaman yayınlanacak? DGS soru kitapçığı cevap anahtarı açıklandı mı?

Bu durumdaki adaylara kesinlikle izin verilmeyecektir. Sınav salonundan her ne sebeple olursa olsun çıkan aday bir daha sınav salonuna alınmayacak ve sınavın ilk 110 dakikası tamamlanıncaya kadar sınav binasında bekletilecektir. Yukarıda belirtilen süreler tamamlanmadan sınav binasından ayrılan adayın sınavı geçersiz sayılacaktır. Bu süreler dışında sınavını tamamlayan adaylar, soru kitapçığı ve cevap kâğıdını, salon görevlilerine eksiksiz teslim ederek sınav salonundan ayrılabileceklerdir.

DGS 2021 KAÇ DAKİKA SÜRECEK?

120 sorudan oluşan DGS'de sayısal ve sözel testlerin uygulanacağını, adaylara 150 dakika süre verilecek. Sınav saatinden en az 1 saat 15 dakika önce sınava girecekleri binalarda hazır bulunmaları gereken adaylar, saat 10.00'dan sonra içeriye alınmayacak.

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bugün düzenlenecek 2021-DGS'nin sonuçları, sadece 2021-2022 eğitim-öğretim yılı için yapılacak yerleştirmede geçerli olacak.

DGS puanları, adayların sınav sonuçlarından hesaplanan sözel ve sayısal standart puanlarının ve ön lisans öğrenimlerinde elde ettikleri akademik not ortalamalarından hesaplanan ön lisans başarı puanlarının (ÖBP) belli katsayılarla çarpılarak toplanmasıyla elde edilecek.

Yerleştirmeler ise adayların DGS puanları ve tercihleri ile yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayar ortamında yapılacak.

DGS sonuçları, ÖSYM tarafından 13 Ağustos'ta açıklanacak. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebilecek. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecek.