Dikey Geçiş Sınavı ne zaman olacak? DGS sınavı ayın kaçında yapılacak?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 2 yıllık üniversite bölümlerini 4 yıla tamamlamak isteyen öğrenciler tarafından girilmesi gereken bir sınavdır. Geçtiğimiz günlerde sınav başvuruları alınmıştı. DGS geç başvuruları ise 3 Temmuz'da tamamlandı. Sınavın yapılacağı tarih ÖSYM'nin sınav takviminde bildirilmişti.

DGS için az bir süre kaldı. 2 yıllık üniversite bölümlerini 4 yıla tamamlamak isteyenler Dikeç Geçiş Sınavı'na giriyorlar. Toplamda 150 dakika sürecek olan sınavın tarihi ÖSYM tarafından duyurulmuştu. Başvurular ise geçtiğimiz günlerde tamamlandı.

DGS NE ZAMAN YAPILACAK?

2020 Dikey Geçiş Sınavı 9 Ağustos 2020'de gerçekleştirilecek. Sınav 150 dakika sürecek.

DGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM takviminde yer alan bilgilere göre; Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarının 9 Eylül 2020'de açıklanması bekleniyor.

DGS 2020 NASIL YAPILACAK?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS)’na girecek olanlar sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testini çözecekler. Sınav, saat 10.15’te başlayacak ve soruları cevaplamak için adaylara 150 dakika süre verilecek. Sınavda uygulanacak olan test, çoktan seçmeli sorulardan oluşacak.

DGS puanları, adayların sınav sonuçlarından hesaplanan sözel ve sayısal standart puanlarının ve ön lisans öğrenimlerinde elde ettikleri akademik not ortalamalarından hesaplanan ön lisans başarı puanlarının (ÖBP) belli katsayılarla çarpılarak toplanmasıyla elde edilecek.

2020-DGS sonuçları yalnızca 2020-2021 eğitim-öğretim yılı için yapılacak yerleştirmede kullanılabiliyor.

Yerleştirme, adayların DGS puanları ve tercihleri ile yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde bulundurularak bilgisayar ortamında gerçekleştirilecek.