DGS sınavından en erken kaçta çıkılır? DGS sınavından saat kaçta çıkabiliriz?

İki yıllık eğitimlerini dörde tamamlamak isteyen adaylar bu hafta sonu ÖSYM tarafından düzenlenecek DGS sınavına katılıyor. Sınava katılan adaylar ve refakatçileri sınav saati ile ilgili aramalarını hızlandırdı. Peki, DGS sınavından en erken kaçta çıkılır? DGS sınavından saat kaçta çıkabiliriz?

Önlisans mezunları eğitimlerini lisansa tamamlayabilmek için bu pazar DGS sınavına katılacaklar. Sınav için geri sayım yarın sona eriyor. Peki, DGS sınavından en erken kaçta çıkılır? DGS sınavından saat kaçta çıkabiliriz?

DGS NE ZAMAN, HANGİ GÜN, SAAT KAÇTA?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından Dikey Geçiş Sınavı, 3 Temmuz Cumartesi günü gerçekleşecek.

2022-DGS için adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak. DGS'de her sene sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanıyor. Sınav, saat 10.15'te başlıyor ve cevaplama süresi 135 dakika oluyor. Sınavda uygulanacak test, çoktan seçmeli sorulardan oluşuyor.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesini, https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinebilecek.

DGS SINAVINDAN EN ERKEN KAÇTA ÇIKILIR?

Sınav evrakı dağıtıldıktan sonra adayların, sınavın cevaplama süresinin ilk 100 dakikası tamamlanmadan ve sınavın son 15 dakikası içinde sınav salonunu terk etmeleri yasaktır.

DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? DGS soru ve cevapları ne zaman açıklanır?