DGS puan hesaplama 2021 nasıl yapılır? ÖSYM DGS'de kaç net kaç puan yapıyor?

DGS puan hesaplama işlemi yoğun bir şekilde araştırılan konu başlıklarından oldu. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi, 11 Temmuz'da düzenlenen DGS sonuçlarını açıkladı. Sınava katılım sağlayan adaylar T.C Kimlik numaraları ve şifreleri ile sonuçlarını öğrenecek. Peki, DGS puan hesaplama 2021 nasıl yapılır? ÖSYM DGS'de kaç net kaç puan yapıyor? İşte ÖSYM DGS puan hesaplama sistemi sizlerle...

11 Temmuz'da düzenlenen DGS sınavı sonuçları bugün açıklandı. Binlerce vatandaş bu sebeple aramalarında DGS puan hesaplama 2021 nasıl yapılır? ÖSYM DGS'de kaç net kaç puan yapıyor? sorusuna yanıt aramaya başladı. Adaylar sonuçlarına ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden erişecek. İşte DGS puan hesaplama...

DGS PUAN HESAPLAMA 2021 NASIL YAPILIR?

Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınacak DGS puanları hesaplanacaktır.

DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılar, Tablo-A'da yer almaktadır. Her aday için puanlar, tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 0,5 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacaktır.

2021 yılı ve müteakip yıllarda yapılacak olan DGS'de ise her iki testten de en az 1 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 1 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacaktır.

2019-DGS'de bir yükseköğretim programına yerleştirilen adayların 2020-DGS'de ÖBP'leri 0,45 katsayısı ile çarpılacaktır. 2020-DGS'de bir yükseköğretim programına yerleştirilen adayların 2021-DGS'de ilgili ÖBP'leri 0,45 katsayısı ile çarpılacaktır.

ÖSYM DGS KAÇ NET KAÇ PUAN YAPAR?

Yetenek testinin sayısal ve sözel bölümleri için adayların testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir. Adayların, sayısal ve sözel bölümlerin her birinden aldıkları ham puanların ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Böylece adaylar için Sayısal Standart Puan ve Sözel Standart Puan hesaplanacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır.

DGS Hukuk Fakültesi taban puanları 2021 açıklandı mı? DGS hukuk taban puanları ve başarılı sıralaması!

DGS çocuk gelişimi taban puanları 2021 açıklandı mı? DGS çocuk gelişimi geçiş puanları ve kontenjanları

DGS baraj puanı var mı? DGS 150, 160, 180, 200, 220, 250 puanla hangi üniversiteye gidebilirim?

DGS ile geçiş yapılan bölümler hangileri? DGS ile geçiş yapılan üniversite kontenjanları ve taban puanları

DGS tercih kılavuzu 2021 yayınlandı mı? DGS tercihleri ne zaman başlayacak?