DGS paraları hangi bankalardan yatırılıyor? DGS başvuru tarihi 2020 son gün ne zaman?

DGS başvuru ücreti ödemeleri sınava girecek olan adayların başvurularının onaylanması ve kesinleşmesi için bankaya yatırılan para miktarıdır. Adaylar ödeme işlemlerini online olarak gerçekleştirebiliyorlar. Coronavirüs salgını nedeniyle 9 Ağustos'a ertelenen DGS 2020 için başvuru tarihi ise 9 Haziran itibariyle başlamıştı. DGS başvuruları son tarihi ve ödemelerin yapılacağı bankalar haberimizde…

DGS paraları için başvuru sürecinde ödemeler devam ediyor. Dikey Geçiş Sınavı'na girecek olan adaylar için başvurular 9 Haziran itibariyle başlamıştı. Koronavirüs salgını nedeniyle erteleme kararı alınan sınav için tarih ise 9 Ağustos olarak belirlenmişti. Bu yıl yapılacak olan DGS son başvuru tarihi ve ödemelerin hangi bankalara yapılacağı bilgisine haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz.

DGS PARALARI HANGİ BANKALARDAN YATIRILIYOR?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS)’na girecek olan adaylar, belirlenen süre içerisinde sınav ücretini ödemek durumundalar. Sınav ücretini yatırmayan adayların başvuruları otomatik olarak sistemden siliniyor. Sınav ücreti ise banka şubesine gitmeye gerek olmadan internet bankacılığı ile de yapılabiliyor. Sınav için belirlenen bankaların arasında; Akbank, Albaraka Türk Katılım Bankası, Finansbank, Kuveyt Türk Katılım Bankası, Halkbank, ING Bank, Vakıf Katılım Bankası, Ziraat Katılım Bankası yer alıyor.

Söz konusu bankaların tüm şubelerinden sınav ücretini yatırabileceğiniz gibi, internet şubesi üzerinden de ödemelerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Banka şubesinden ödeme yapacak olan adaylar, yetkili kişiye Dikey Geçiş Sınavı’nın sınav ücretini yatıracağını, T.C. Kimlik Numarasını veya Y.U. Numarasını, ad ve soyadı bilgilerini söylemeleri yeterli olacaktır. Ödeme sonrasında banka personelinin vereceği dekontun saklanması ise her koşula karşı iyi olacaktır.

İnternet şubesi üzerinden ödeme yapacak olanlar ise; ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER bölümünde yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile ödemelerini gerçekleştirebilirler.

DGS 2020 sınav ücreti 130 TL’dir.

Başvurular için son tarih 17 Haziran saat 23.59 iken; sınav ücretlerinin ödenmesi için belirlenen son tarih ise 18 Haziran 2020 saat 23.59'dur.