DGS ne zaman, hangi gün? 2022 DGS saat kaçta başlayacak?

DGS için geri sayım sona eriyor. Dikey Geçiş Sınavı (2022-DGS) giriş belgeleri için beklenen açıklama Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapıldı. Temmuz ayının başında gerçekleşecek DGS sınavı ile ilgili aramalar da hız kazandı. Peki, DGS ne zaman, hangi gün? 2022 DGS saat kaçta başlayacak?

Önlisans mezunları eğitimlerini lisansa tamamlayabilmek için ÖSYM tarafından DGS sınavına katılacaklar. Sınav için geri sayım başladı. Peki, Peki, DGS ne zaman, hangi gün? 2022 DGS saat kaçta başlayacak? İşte merak edilenler...

DGS NE ZAMAN, HANGİ GÜN, SAAT KAÇTA?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından Dikey Geçiş Sınavı, 3 Temmuz Cuma günü gerçekleşecek.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren sınava giriş belgesini, https://ais.osym.gov.tr internet adresinden edinebilecek.

2022-DGS için adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak. DGS'de her sene sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanıyor. Sınav, saat 10.15'te başlıyor ve cevaplama süresi 150 dakika oluyor. Sınavda uygulanacak test, çoktan seçmeli sorulardan oluşuyor.

DGS SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ÖSYM'nin 2021 2022 eğitim öğretim yılı sınav takviminde yer alan bilgiye göre DGS sınav sonuçları 12 Ağustos tarihinde açıklanması bekleniyor.

DGS SINAVINDA NELER SORULACAK?

Sınavda adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacaktır. Testte 120 soru yer alacaktır. Sınavda uygulanacak test, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akılyürütme (muhakeme) becerilerinin ölçülmesini amaçlamaktadır. Bu amaçla ilgili olarak hazırlanacak sorular, ön lisans programlarında kazanılan bilgi ve becerileri ölçmeye yönelik olmayacaktır. Test soruları, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte olacaktır.