DGS ne zaman 2021? DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak?

DGS sınav yerleri heyecanla bekleniyor. DGS sınavı için geri sayım sürüyor. DGS'de sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanacak. Sınav, saat 10.15'te başlayacak ve cevaplama süresi 150 dakika olacaktır. Sınavda uygulanacak test, çoktan seçmeli sorulardan oluşacaktır. Peki, DGS ne zaman 2021? DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak?

DGS için heyecanlı bekleyiş devam ediyor. DGS başvuruları 21-31 Mayıs 2021 tarihleri arasında kabul edilmişti. Bu tarihlerde başvurularını gerçekleştiremeyen adaylar geç başvurularını ise 8 Haziran'da yaptı. Sınava katılacak adaylar giriş yerlerinin açıklanmasını bekliyor. Peki, DGS ne zaman 2021? DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak?

DGS SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI MI?

DGS sınav giriş yerleri henüz açıklanmadı. DGS sınav giriş yerleri açıklanır açıklanmaz haberimizin içerisinde yer alacaktır.

2021 DGS SINAVI NE ZAMAN?

Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik kapsamında meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin lisans programlarına dikey geçiş yapmaları için girdikleri Dikey Geçiş Sınavı (DGS) bu yıl 11 Temmuz 2021 tarihinde gerçekleşecek.

DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Toplamda 150 dakika süren DGS sınavı 2021 sonuçları ise ÖSYM takvimine göre, 12.08.2021 tarihinde açıklanacak.

DGS puanları, adayların sınav sonuçlarından hesaplanan sözel ve sayısal standart puanlarının ve ön lisans öğrenimlerinde elde ettikleri akademik not ortalamalarından hesaplanan ön lisans başarı puanlarının (ÖBP) belli katsayılarla çarpılarak toplanmasıyla elde edilecektir.

Yerleştirme, adayların DGS puanları ve tercihleri ile yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayar ortamında yapılacaktır.