DGS mimarlık taban puanları 2019 ve sıralama açıklandı mı? DGS mimarlık taban puanları nedir?

DGS mimarlık taban puanları nedir? arama motorunda yoğun olarak araştırılmaya başladı. 2019 Yılında dikey giriş(dgs) sınavına girip tercih yapacak olan adaylaı DGS Mimarlık Bölümü taban ve tavan puanları ile kontenjanlarını merak ediyor. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundan yararlanmaları gerekiyor. DGS mimarlık taban puanları nedir? diye merak edenler için yanıtı haberimizde..

DGS mimarlık taban puanları nedir? sorusu DGS tercih işlemlerinin başlaması ile aranan konular arasına girdi. DGS tercih işlemleri 21 Ağustos ve 28 Ağustos tarihleri aralığında gerçekleştirilecek. DGS tercih kılavuzu ÖSYM’nin açıklamasının ardından erişime açıldı. Mimarlık bölümüne geçiş yapmak isteyen öğrenciler DGS mimarlık taban puanları nedir? merak ediyor.  2019 DGS mimarlık taban puanları ve sıralamalar haberimizde yer alıyor..

DGS KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

2018 YILI MİMARLIK TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

DGS TERCİHLERİ 21-28 AĞUSTOS TARİHLERİ ARASINDA

2019-DGS tercih işlemleri, 21-28 Ağustos 2019 tarihleri arasında yapılacaktır. Tercih işlemi, 28 Ağustos 2019 tarihinde saat 23:59’da sona erecektir. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifrelerini kullanarak elektronik ortamda yapacaklardır. yerleştirme işleminde 2019-DGS Başvuru kılavuzunda yer alan ilke ve kurallar  uygulanacaktır. Adayların tercihlerini yapmadan önce ilgili kılavuzu dikkatlice incelemeleri ve tercih süresince yayımlanan tablolardan yararlanmaları gerekmektedir.


 
DGS TERCİHLERİ NASIL YAPILACAK?

Meslek yüksekokulları ile açık öğretim ön lisans programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin lisans programlarına yerleştirme işlemleri, ÖSYM tarafından yürütülecektir. Bu metin, Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile ilgili olarak yerleştirme esaslarını kapsamaktadır. Yerleştirme işleminde bu bilgiler ile birlikte, 2019-DGS Başvuru Kılavuzunda yer alan ilke ve kurallar uygulanacaktır. Adayların tercihlerini yapmadan önce ilgili kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

Tercih işlemleri 21-28 Ağustos 2019 tarihleri arasında olacaktır. Adaylar, tercihlerini bireysel olarak İnternet aracılığıyla elektronik ortamda yapacaklardır. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tablolardan yararlanmaları gerekmektedir.

Hangi ön lisans programlarından mezun olacak/olan adayların hangi lisans programlarını tercih edebilecekleri Tablo-2’de verilmiştir. Tablo-2 üç bölümden oluşmaktadır. Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2’nin tüm bölümlerinin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Açık öğretim lisans programlarına yerleştirme yapılabilmesi için bu programların da tercih listesinde yer alması zorunludur. Adayların, tercihlerini sadece bu tablolarda verilen ilgili alanları göz önünde tutarak Tablo1’deki lisans programlarından yapmaları gerekmektedir. Tablo-2’nin bölümlerinde mezun olunacak/olunan ön lisans alanı bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersizdir.

Tercih süresi içinde tercihlerde değişiklik yapılabilecektir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar bu işlemi elektronik ortamda yapacaklardır. Tercihlerde değişiklik, tercihlerin kısmen ya da tamamen iptali vb. değişiklik taleplerini içeren dilekçelere işlem yapılmayacaktır.