DGS fizyoterapi taban puanları ve ilahiyat taban puanları açıklandı mı? DGS fizyoterapi taban puanları ve ilahiyat taban puanları 2022!

DGS fizyoterapi taban puanları ve ilahiyat taban puanları merak edildi. Bugün DGS sonuçları erişime açıldı. Binlerce aday sonuçlarının ardından gözlerini taban puanlarına çevirdi. 4 yıllık bir üniversiteye gitmenin hayalini kuran kişiler araştırmalara başladı. DGS fizyoterapi taban puanları ve ilahiyat taban puanları açıklandı mı?

DGS fizyoterapi taban puanları ve ilahiyat taban puanları için araştırmalar yapılıyor. ÖSYM bugün DGS sınav sonuçlarını duyurdu. Adaylar büyük bir heyecanla sisteme giriş yaparak sınav sonuçlarını öğrendi. DGS fizyoterapi taban puanları ve ilahiyat taban puanları açıklandı mı?

DGS FİZYOTERAPİ TABAN PUANLARI VE İLAHİYAT TABAN PUANLARI AÇIKLANDI MI?

DGS fizyoterapi taban puanları ve ilahiyat taban puanları henüz açıklanmadı. Geçen yıla ait taban puanlarına aşağıdaki link üzerinden erişebilirsiniz.

2021 DGS TABAN PUANLARI İÇİN TIKLA

DGS'ye kaç kişi girdi 2022? Bu yıl DGS sınavına kaç kişi başvurdu?

DGS taban puanları 2022 açıklandı mı? ÖSYM 4 yıllık üniversite taban puanları ve kontenjan listesi belli oldu mu?

Adaylar; sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğreneceklerdir. Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundaki tablolardan yararlanmaları gerekmektedir.

Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için önce Tablo-2'nin dikkatlice incelenmesi gerekmektedir. Bu tabloda, ön lisans programından mezun olunacak/olunan alan bulunarak hangi alanlardaki lisans programlarının tercih edilebileceği belirlenecektir. Bunun dışındaki alanlardan yapılacak tercihler geçersiz sayılacaktır.

Tablo-1, dikey geçiş yapılabilecek lisans programlarının kodlarını, adlarını, kontenjanlarını, puan türünü, öğretim süresini ve varsa koşullarını göstermektedir.

Adaylar, tercih etmek istedikleri Tablo-1'de yer alan lisans programlarının koşul ve açıklamalarını, tercihlerini sonlandırmadan önce dikkatlice incelemelidir. Koşulları uygun olmayan programlar tercih edilmemelidir. Koşulları kendisine uymadığı hâlde tercih ettiği ve yerleştiği programla ilgili oluşabilecek sorunların sorumluluğu adaya aittir. Yerleştirme işleminde, yeterli puana sahip olunması koşuluyla tercih sırası önem kazanmaktadır. Bu yüzden tercihler yapılırken eğitim görmek istenen programların en çok istenilenden başlanmak üzere sıralanması uygun bir yoldur. Adaylar dikey geçiş yapmak istedikleri yükseköğretim lisans programlarını istek sırasına göre ilgili alana yazacaklardır. Bir aday yalnız mezun olduğu alan ile ilgili programlar arasından, koşulları karşılamak şartıyla, Tablo-1'den en çok 30 tercih yapabilecektir. Tercihlerin tümünün kullanılması zorunlu değildir.