DGS ek tercih üniversite başvuruları ne zaman başlayacak? 2021 DGS ek yerleştirme, taban puanları kontenjanları!

Dikey Geçiş Sınavı (2021-DGS) ek yerleştirmeler için heyecanlı bekleyiş sürüyor. İnternet aramalarında DGS ile tercih yapacak adaylar şimdiden taban puanları ve başarı sıralamalarını araştırırken aynı zamanda ek tercih sürecini yakından takip ediyor. Konu ile ilgili internet aramalarında yoğunlukla araştırılan ''DGS ek yerleştire tercih süreci ne zaman başlayacak? 2021 2022 DGS taban puanları ve kontenjanları belli oldu mu?'' sorusuna yanıt olarak merak edilenleri bu haberimizde derledik.

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ek yerleştirmeler için tercih süreci milyonlarca adayın yakından takip ettiği konular arasında. 2021 DGS üzerinden ilk tercih yapanların merakla beklediği sonuçlar geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Sonuçların açıklanmasının ardından ilk yerleştirmelere göre herhangi bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar tarafından internet aramalarında şimdiden "DGS ek yerleştirme, taban puanları 2021 kontenjanları ve sıralamaları! ÖSYM DGS ek tercih üniversite başvuruları ne zaman başlayacak?"

EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN?

DGS ek tercih tarihleri henüz belli olmadı. Geçtiğimiz yıl DGS tercih sonuçları 7 Ekim'de açıklanmış, ek tercihler 05 - 11 Kasım 2020 tarihleri aralığında alınmıştı.

DGS EK TERCİHLER YAPILACAK MI?

DGS sonuçlarına göre yapılan yerleştirme sonunda adayların tercih etmemesi veya yerleştirilmesi yapılan adayların kayıt için başvurmaması nedeniyle boş kalan kontenjanlar için gerek duyulduğu takdirde Yükseköğretim Kurulu kararı ile ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, 2021-DGS Ek Yerleştirme Boş Kontenjanları ile tercih işlemlerini hangi tarihler arasında yapacaklarını ÖSYM'nin internet sitesinden öğreneceklerdir.

DGS TABAN PUANLARI

2020 DGS taban puanlarını bulunuyor. 2020 puanları ile beraber fikir sahibi olabilirsiniz.

DGS TABAN PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

EK TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaylardan yerleştirme ücreti alınmaz ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde (ek yerleştirmeler dâhil) adaydan yerleştirme ücreti (25,00 TL) alınır. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacaktır.

2021 DGS EK TERCİH KILAVUZ VE BOŞ KONTENJANLAR LİSTESİ AÇIKLANDI MI?

Adaylar, 2021-DGS Ek Yerleştirme Boş Kontenjanları ile tercih işlemlerini hangi tarihler arasında yapacaklarını ÖSYM'nin internet sitesinden öğreneceklerdir.

2021-DGS merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar, ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2021-DGS'ye girmiş ve 2021-DGS merkezî yerleştirme ile hiçbir programa yerleştirilmemiş olmak gerekir.

Ek Yerleştirme sonuçları, ÖSYM'nin internet sayfasında yayımlanacaktır. Sonuçlar açıklandıktan sonra adayların sonuç belgelerinde belirtilecek tarihlerde yerleştirildikleri programa kayıtlarını yaptırmaları zorunludur. Adaylara ayrıca yerleştirme sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

2021 DGS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI

DGS tercih sonuçları erişime açıldı. ÖSYM Başkanı Halis Aygün, 'Değerli DGS adaylarımız, 27 Ağustos-7 Eylül tarihleri arasında tercihlerini aldığımız 2021-DGS yerleştirme sonuçları açıklanmıştır. Sonuçlarınıza http://sonuc.osym.gov.tr'den ulaşabilirsiniz. Sonuçlarınızın hayırlı olmasını temenni eder, lisans eğitiminizde başarılar dilerim.' dedi.

DGS KAYITLARI NASIL YAPILIR?

E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-Devlet kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, "https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit" adresi üzerinden 17-22 Eylül'de elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebilecek.

Elektronik kayıt yapan adayların, ders kayıt işlemlerinde sorun yaşamamaları için e-kayıt işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiğine dair yazıyı ekranda görmeleri gerekiyor.

E-kayıt işlemlerini başarıyla tamamlayan adayların, yerleştirildikleri üniversitelerin web sitelerinde duyurulacak tarihlerde ders kayıt işlemleri için üniversitelerine giderek kendilerinden istenen belgeleri yetkililere sunmaları gerekiyor.

Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekiyor.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, adaylara lisans eğitimlerinde başarılar diledi.