DGS ek tercih kılavuzu ve taban puanları hakkında ÖSYM açıklaması araştırılıyor. DGS ek tercih yerleştirme ne zaman başlayacak? Üniversitelerin iki yıllık önlisans bölümlerinden mezun olan ve öğrenimini lisans seviyesine taşımak isteyen adaylar, ÖSYM tarafından düzenlenen Dikey Geçiş Sınavına giriyorlar. Dikey Geçiş Sınavına giren adaylar tercih sonuçlarının 20 Eylül tarihinde açıklanmasının ardından ek tercihleri beklemeye başladılar. DGS tercihlerinin ardından merakla beklenen yerleştirme sonuçları 20 Eylül tarihinde yayımlandı. Toplam 180 bin kişinin tercih yaptığı DGS'de, 130 bin kişilik kontenjana 94 bin aday yerleştirildi. Boş kalan kontenjanlar ise 35 bin olarak açıklandı. DGS ek tercih tarihi ile ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Yapılan güncel açıklamaları haberimiz içerisinden takip edebilirsiniz. DGS sonuçlarına göre yapılan yerleştirme sonunda adayların tercih etmemesi veya yerleştirilmesi yapılan adayların kayıt için başvurmaması nedeniyle boş kalan kontenjanlar için gerek duyulduğu takdirde Yükseköğretim Kurulu kararı ile ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacaktır. Sınavdan sonra yapılan ilk yerleştirmede adaylardan yerleştirme ücreti alınmaz ancak, bu sınav sonucuna bağlı daha sonra yapılacak tüm yerleştirme işlemlerinde (ek yerleştirmeler dâhil) adaydan yerleştirme ücreti (15,00 TL) alınır. Ek yerleştirme ücretini yatırmayan adayların ek yerleştirme için yapmış oldukları tercihler işleme alınmayacaktır.
DGS EK YERLEŞTİRME NE ZAMAN YAPILACAK?
DGS ek tercih tarihleri henüz açıklanmadı. Yapılan güncel açıklamaları haberimiz içerisinden takip edebilirsiniz. Geçen yıl 2017-DGS Ek Yerleştirme tercihleri 25-30 Ekim 2017 tarihleri arasında alındı. Tercihler aday tarafından, bireysel olarak internet aracılığıyla, TC kimlik numaraları ve şifreleri kullanılarak elektronik ortamda yapılacaktır. Posta ile Merkezimize gönderilen veya elden verilen tercihler işleme alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.
DGS sonuçlarına göre yapılan yerleştirme sonunda adayların tercih etmemesi veya yerleştirilmesi yapılan adayların kayıt için başvurmaması nedeniyle boş kalan kontenjanlar için gerek duyulduğu takdirde Yükseköğretim Kurulu kararı ile ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacaktır.