DGS ek tercih sonuçları açıklandı! DGS 2019 ek tercih sonuçları sorgulama

DGS ek tercih sonuçları yoğun ilgi görüyor. Öğrenci adayları DGS ek tercih sonuçları açıklandı. İki yıllık öğrenimlerini dörde tamamlamak için DGS sınavına giren ancak ilk yerleştirme sonuçlarına göre bir üniversiteye yerleşemeyen öğrenciler DGS ek tercihi yaptı. DGS ek tercihler 1 - 7 Ekim tarihleri arasında yapıldı. Yeni eğitim öğretim döneminin geçtiğimiz ay başlaması ile öğrenciler artık bir üniversiteye yerleşmek ve eğitime bir an önce başlamak istiyor.

DGS ek tercih sonuçları ile ilgili ÖSYM son dakika açıklaması yapıldı.ç İki yıllık öğrenimlerini dörde tamamlamak için DGS sınavına giren ancak ilk yerleştirme sonuçlarına göre bir üniversiteye yerleşemeyen öğrenciler DGS ek tercihi yaptı. Başvurularını 1 - 7 Ekim tarihleri arasında alındı. DGS ek tercih sonuçları 2019 için geri sayım başladı ve sonuçları 14 Ekim itibari ile erişime açıldı.

DGS EK TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI

DGS ek tercih sonuçları açıklandı. Haberimiz içerisinden sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.

DGS EK TERCİH SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI

DGS KAYITLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Bir yükseköğretim programına yerleştirilen adayların kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından 15-21 Ekim 2019 tarihleri arasında yapılacaktır.

Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu Üniversiteye süresi içinde başvurmaları gerekmektedir.

EN AZ BOŞ KONTENJAN İKİNCİ ÖĞRETİMDE

Yayımlanan boş kontenjanlar bilgisine göre 525 programda 2 bin 790 kişilik kontenjan olduğunu duyuran ÖSYM, bu kontenjanlara 2 bin 773 kişinin yerleştirildiğini açıkladı. Açıklamada, ikinci öğretim alanında 17 kişilik boş kontenjanın yer aldığı da detaylar arasında yer aldı.