DGS çocuk gelişimi geçiş puanları ve kontenjanları: DGS çocuk gelişimi taban puanları 2021 açıklandı mı?

DGS çocuk gelişimi geçiş puanları ve kontenjanları merak ediliyor. 11 Temmuz'da gerçekleşen DGS sınavının sonuçları erişime açıldı. Sonuçlarını görüntüleyen adaylardan çocuk gelişimi bölümünü seçmek isteyenler arama yapmaya başladı. Peki, DGS çocuk gelişimi taban puanları açıklandı mı? DGS çocuk gelişimi geçiş puanları ve kontenjanları

11 Temmuz 2021 tarihinde uygulanan 2021 Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Ön Lisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı sonuçları açıklandı. Çocuk gelişimi okumak isteyen adaylar aramalarını hızlandırdı. Peki, DGS çocuk gelişimi taban puanları 2021 açıklandı mı? DGS çocuk gelişimi geçiş puanları ve kontenjanları

2021 DGS KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYIN

DGS ÇOCUK GELİŞİMİ TABAN PUANLARI 2021

2021 DGS taban puanları henüz açıklanmadı. 2020 yılına ait DGS taban ve taban puanlarını aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.

2020 DGS TABAN VE TAVAN PUANLARI İÇİN TIKLAYIN

DGS YERLEŞTİRMELERİ NASIL YAPILIR?

Yerleştirme işlemi, adayların 2021-DGS puanları, tercihleri ve yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak bilgisayarla yapılacaktır. Programlara yerleştirme işleminde puan en önemli rolü oynamaktadır.

Örneğin T programını, aday A birinci tercihinde, aday B dördüncü tercihinde göstermiş olsun. Aday B'nin puanı aday A'dan yüksekse ve aday B ilk üç tercihine puanı yetmediği için yerleştirilmemiş ise T programına puanı daha yüksek olduğu için aday B yerleşecektir. Aynı programı tercih etmiş olan adayların 2021-DGS puanlarının eşit olması durumunda, daha büyük ağırlıkla katılan standart puanı yüksek olana (eşit ağırlıklı 2021-DGS puanında sayısal standart puanı yüksek olan), eşitlik yine sürdüğü takdirde ilgili ÖBP yüksek olana öncelik verilecektir.

2021 DGS sonuçları açıklandı! ÖSYM DGS sonuç sorgulama ekranı

Eşitlik yine sürdüğü takdirde söz konusu programı daha üst tercihinde gösterene, eşitlik yine de sürdüğü takdirde doğum tarihi günümüze daha yakın (yaşı küçük) olana öncelik verilecektir. Sağlık muayenesi, bedensel yetersizlik (boy, kilo vb. tercih aşamasında bilinebilen özellikler hariç), mülakat sınavını kazanamama ve intibak eğitiminin olumsuzluğu gibi başvuru sırasında bilinemeyen bir nedenle yerleştirildiği programa kaydı yapılamayan öğrenciler, durumları ÖSYM Başkanlığınca değerlendirilerek, alt tercihlerinden puanlarının elverdiği programlara (burslu programlar hariç) kayıtlar tamamlandıktan sonraki ilk 15 gün içinde ÖSYM Başkanlığına yazılı olarak tüm belgeleriyle birlikte başvurdukları takdirde kontenjan harici yerleştirilirler.

DGS ile geçiş yapılan bölümler hangileri? DGS ile geçiş yapılan üniversite kontenjanları ve taban puanları

Alt tercihi bulunmayan veya alt tercihine yerleşemeyen adaylar için yapılacak işlem, Yükseköğretim Kurulunca belirlenir.

DGS tercih kılavuzu 2021 yayınlandı mı? DGS tercihleri ne zaman başlayacak?

DGS hemşireliğe geçiş taban puanları açıklandı mı? 2021 DGS hemşirelik taban puanları ve başarı sıralaması!

DGS Hukuk Fakültesi taban puanları 2021 açıklandı mı? DGS hukuk taban puanları ve başarılı sıralaması!

2021 DGS kaç kişi girdi? Bu sene DGS sınavına kaç kişi katılım sağladı?

DGS baraj puanı var mı? DGS 150, 160, 180, 200, 220, 250 puanla hangi üniversiteye gidebilirim?