DGS başvuru ücreti yatacak bankalar hangileri? DGS başvuru ücreti 2022 ne kadar?

Önlisans mezunları ve son sınıf öğrencilerinin katılabildiği DGS sınavı ile ilgili aramalar hızlandı. ÖSYM takvimine göre, DGS sınavı başvuruları 13 Mayıs'ta başlıyor. Başvurular 23 Mayıs'a kadar sürecek. Bu süreçte başvurular ÖSYM'nin açacağı ekrandan yapılacak ve başvuru ücretinin de ödenmesi istenecek. Peki, DGS başvuru ücreti 2022 ne kadar? DGS başvuru ücreti yatacak bankalar hangileri?

DGS başvuru ücreti 2022 merak ediliyor. DGS sınavına katılmak isteyen adayların başvurularını tamamlayarak ücreti ödemeleri gerekiyor. 3 Temmuz 2022 tarihinde düzenlenecek DGS sınavı için başvurular 13 Mayıs'ta başlayacak. Peki, DGS başvuru ücreti 2022 ne kadar? DGS başvuru ücreti yatacak bankalar hangileri?

DGS BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

DGS başvuru ücreti 190 TL olarak belirlendi.

DGS ÜCRETİ YATACAK BANKALAR

Akbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Finansbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; ING Bank'ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); İş Bankası'nın tüm şubeleri, ATM, mobil bankacılık ve internet bankacılığı; Vakıf Katılım Bankası'nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

DGS NE ZAMAN?

DGS 2022 yılında 3 Temmuz tarihinde uygunalanacak. DGS'de sayısal ve sözel bölümden oluşan bir yetenek testi uygulanıyor. Sınav, saat 10.15'te başlayacak ve cevaplama süresi 150 dakika olacak.