Son dakika ÖSYM DGS başvuru ekranı açıldı! 2022 DGS başvuru kılavuzu yayınlandı!

Son dakika ÖSYM DGS başvuru ekranı açıldı! 2022 DGS başvuru kılavuzu yayınlandı. İki yıllık üniversiteden mezun olan ve bu sene mezun olacak adayların katılabileceği DGS sınavı için başvuru süreci başladı. ÖSYM takviminde yer alan bilgilere göre DGS başvuruları 23 Mayıs akşamına kadar yapılabilecek.

DGS başvuru ekranı yoğun ilgi görüyor. Önlisans eğitimlerini lisansa tamamlamak isteyen öğrenciler ÖSYM tarafından düzenlenen DGS sınavına katılıyor. Sınavdan iyi puan alarak tercihlerini gerçekleştiren öğrenciler kazandıkları üniversitelerde kaldıkları eğitime devam edebiliyor. DGS başvuru ekranı açıldı. İşte kılavuzda yer alan bilgiler...

DGS BAŞVURU KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN.

ÖSYM DGS BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYIN

DGS BAŞVUR! DGS BAŞVURU ÖSYM AİS EKRANI! DGS ne zaman, hangi ay, hangi gün yapılacak?

DGS BAŞVURU EKRANI AÇILDI

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 11.45'ten itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.

2022-DGS'de her iki testten de en az 1 ham puan alan adayların DGS puanı hesaplanacaktır. Her iki testten de en az 1 ham puanı bulunmayan adayların DGS puanı hesaplanmayacaktır.

2022-DGS'de soru sayısı 100 olacak, sınav süresi 135 dakika olarak uygulanacaktır.

DGS başvuru ücreti yatacak bankalar hangileri? DGS başvuru ücreti 2022 ne kadar?

DGS başvuruları 13 Mayıs - 23 Mayıs 2022 tarihleri arasında alınacak.

DGS 2022 NE ZAMAN YAPILACAK?

DGS 2022 3 Temmuz 2022 tarihinde düzenlenecek.