DGS baraj puanı kaç? DGS'de baraj puanı kalktı mı, var mı?

DGS giriş belgeleri adayların erişimine açıldı. Binlerce kişi sınav gününde sınav giriş belgeleriyle sınav salonlarına alınacak. Öte yandan DGS baraj puanı da belgelerin ardından tekrardan aranan başlıklardan oldu. DGS baraj puanı kaç? DGS'de baraj puanı kalktı mı, var mı?

DGS baraj puanı yoğun olarak araştırılıyor. Binlerce aday DGS giriş belgelerini alarak sınav yerlerini öğreniyor. Bunun ardından sınava dair detaylı bilgi öğrenilmek isteniyor. DGS baraj puanı kaç? DGS'de baraj puanı kalktı mı, var mı?

DGS BARAJ PUANI KAÇ?

DGS'de baraj puanı kalktı bunun yerine ham puan uygulaması bulunuyor. DGS'de öğrenciler sözel, sayısal ya da eşit ağırlık alanlarında aldıkları puanlara göre tercihlerde bulunuyor. Sözel öğrencisinin sayısaldan, sayısal öğrencisinin ise sözelden en az 0,5 ham puan alması gerekiyordu.

Bu kural 2021 yılı itibariyle değiştirildi. 2021 DGS'den itibaren öğrencilerin her iki testten 1 ham puan alması gerekiyor. Sözel öğrencisi sayısaldan, sayısalcı sözelden 1 ham puan almazsa DGS puanı hesaplanmıyor.

2022 DGS NE ZAMAN?

2022 DGS, 3 Temmuz 2022 Pazar günü gerçekleştirilecek. Saat 10.15'te başlayacak sınavda adaylara cevaplamaları için 150 dakika süre verilecek.

.