DGS sınav sonuçları 2017 ÖSYM açıklandı mı?

Binlerce üniversite öğrencisinin gözü DGS 2017 sonuclarında. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) geçen sene 9 günde sınav sonuçlarını açıklamıştı. ÖSYM DGS sonucu sorgulama ekranı ve detayları haberimizde.

Haber detayımızda verdiğimiz linke tıklayarak ÖSYM ekranından DGS sınav sonuçlarına anında ulaşabilirsiniz. Sizde yazımızdan osym.gov.tr adresine ulaşabilir sonuç ekranını takip edebilirsiniz. 

DGS 2017 AÇIKLANDI MI? - ÖSYM SONUÇ SORGULAMA

ÖSYM Başkanlığı, bir süredir sınav ve tercih sonuçlarını gecikmeli açıklıyor. 2015 sonuçlarının 9 günde (26 Temmuz sınav-4 Ağustos sonuç),  2014 sonuçlarının 6 günde (19 Temmuz sınav- 25 Temmuz sonuç), DGS 2017 sınav sonucunun ne zaman açıklanacağı belli değil.

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) NEDİR?

DGS yani dikey geçiş sınavı ön lisans mezunlarının girebileceği ve 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilmeyi sağlayan bir sınavdır. DGS’ye girebilmek için bir meslek yüksek okulu veya açık öğretim ön lisans programından mezun olmak gerekir. Eğer son sınıftaysanız ve staj çalışmanızı tamamlamışsanız da DGS’ye girebilirsiniz. Eğer yurt dışındaysanız (KKTC dahil) ve DGS’ye girmek istiyorsanız yine bir meslek yüksek okulu veya dengi bir okuldan mezun olmanız gerekmektedir. Açık öğretim ön lisans veya meslek yüksek okulu mezunu olup kendi bölümünüzde bir açık öğretim lisans programına yerleşmek istiyorsanız DGS’ye girmenize gerek yok çünkü kendi alanınızdan açık öğretim lisans programlarına sınavsız geçiş hakkınız bulunmaktadır.