Kabine Toplantısı'ndan çıkan karar doğrultusunda bugün Türkiye genelinde 4 ay sonra yüz yüze eğitim başladı

Dün gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından Başkan Erdoğan'ın açıkladığı kararlar doğrultusunda ülke genelinde bugün 4 ay aradan sonra okullarda ders zili çaldı.

Ülke genelinde tüm ilkokullar ile 8. Ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitim başladı. Öğrenciler veli rızasıyla okula alındılar.

DHA'da yer alan habere göre, Türkiye'nin 1 Mart kademeli normalleşme adımları, dün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Kabine toplantısı sonrasında açıklandı.

Bu kapsamda yüz yüze eğitim için alınan kararlar şu şekilde duyuruldu:

Okullar, Türkiye genelindeki tüm okul öncesi eğitim kurumlarında, ilkokullarda, 8'inci ve 12'nci sınıflarda eğitim öğretime açılacak.

Düşük ve orta riskli illerde, ilaveten ortaokullar ve liseler dahil diğer kademelerde de eğitim öğretime başlanacak.

Yüksek ve çok yüksek riskli illerde ise genel uygulamanın dışında, sadece liselerdeki yüz yüze sınavlar yapılacak.

İşte Türkiye'den yüz yüze eğitim fotoğrafları...

VAKA SAYISI EN AZ OLAN İL: ŞIRNAK

Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı corona virüs risk haritasında mavi renkli iller listesinin ilk sırasına yerleşen Şırnak'ta yüz yüze eğitime geçildi.

Okullarına, öğretmenlerine ve arkadaşlarına kavuşan öğrenciler, okulların bir daha kapanmasını istemediklerini ifade ederken, İl Milli Eğitim Müdürü Nazan Şener, güzel sonuçlarla yıl sonunu getireceklerini belirterek, önlemlere uyan Şırnaklılar'a teşekkür etti.

"MAVİ RENKLİ" VAN

Corona virüs risk haritasında mavi renkli iller arasında yer alan Van'da da öğrenciler bugün okullarına gitti.

Kent genelinde 310 bin öğrenci ders başı yaptı.

Bu kapsamda, okul öncesi eğitim kurumları ve özel eğitim okulları tam zamanlı yüz yüze eğitime kademeli normalleşme ile başladı.

MUŞ

Mavi renkli kategoride yer alan bir diğer il ise Muş.

Muş'ta ülke genelinde olduğu gibi öğrenciler velileriyle birlikte okullarının yolunu tuttu.

Uzun bir aradan sonra yüz yüze eğitim görmenin heyecanı içerisindeki ögrenciler, sınıflarına koştu.

"SARI RENKLİ" ANKARA

Türkiye'nin corona virüs risk haritasına göre orta riskli iller (sarı) arasında yer alana Ankara'da, okul öncesi eğitim kurumları, ilkokul, ortaokul ve liselerde yüz yüze eğitim başladı.

Mesafeli şekilde sıraya giren öğrenciler, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra dezenfekte edilen okula girdi.

ADANA

Kontrollü normalleşme sürecinin başlamasının ardından orta riskli (sarı) iller kategorisindeki Adana'da da yüz yüze eğitime başlandı.

Adana'da okul öncesi eğitim kurumları ile ilkokullar, sınav öğrencileri olan 8'inci ve 12'nci sınıflar için alınan yoğun tedbirlerle okullara gidebiliyor.

Orta riskli iller arasında yer alan Gaziantep'te de yüz yüze eğitim başladı.

"TURUNCU RENKLİ" KIRIKKALE

Yüksek riskli iller kategorisindeki Kırıkkale'de yüz yüze eğitim başladı.

Kırıkkale'de yüz yüze eğitimin kapsamı, diğer yüksek riskli (turuncu) iller gibi; anaokulları, ilkokul, 8 ve 12'nci sınıflar olarak belirlendi.

NİĞDE

Yüksek riskli illler (Turuncu) kategorisinde yer alan Niğde'de kontrollü normalleşme süreci başladı.

"KIRMIZI RENKLİ" TRABZON

Trabzon'da 4 ay aradan sonra tekrar okullarına kavuşan öğrenciler kolbastı eşliğinde mesafeli oyunlar oynayarak sınıflarına girdi.

Okul öncesi eğitim kurumları, ilkokullar, 8. ve 12. sınıflar bugün eğitim öğretime açılırken Trabzon'da güne özel açılış töreni düzenlendi.

Kontrollü normalleşme nasıl olacak?