Depremden etkilenen çocuklara eğitim desteği

Türkiye özel okulları temsilcileri depremden etkilenen bölgelerdeki öğrenciler için harekete geçti. Ankara Eğitim Platformu, Türkiye Özel Okullar Derneği, TÖDER, ÖZDER, ÖZDEBİR ve ÖZKURBİR'in bünyesindeki özel okulların, depremden etkilenen ailelere yönelik başlattığı ulusal sosyal sorumluk başlattı.

Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yaşanan deprem felaketinin yaralarının sarılması amacıyla başlatılan proje, yaşadığı bölgeden farklı bir şehre göç etmek durumunda kalan depremzede ailelerin, anaokulu, ilköğretim ve lise çağındaki çocuklarının eğitiminin kesintisiz devam etmesini amaçlıyor.

Proje için oluşturulan "misafirogrenci.org" sitesinin ana sayfasında haritadan yaşayacakları şehri seçecek olan depremzede aileler, özel okulların oluşturduğu kontenjanlardan, yemek ve kitap dahil hiçbir ücret ödemeden yararlanabilecekler.

Yurt genelinde 59 ilde 940 okul için kontenjanın açıldığını dile getiren Proje Koordinatörü Gökhan Ünlüer, "Özel okullar olarak, deprem felaketinden olumsuz etkilenen ailelerimizi bu zorlu süreçte desteklemek için var gücümüzle çalışıyoruz. Toplumsal dayanışma kültürümüz sayesinde, tüm zorlukları aşacağımıza olan inancımızla projeyi hayata geçirdik. 24 saat içinde yüzlerce okul sisteme kayıt yaparak, 10 binin üzerinde öğrenci için tamamen ücretsiz kontenjan açtı." dedi.

DEPREMDEN ETKİLENEN ÖĞRENCİLERE EĞİTİM DESTEĞİ

Ünlüer, "Depremden olumsuz etkilenerek şehir değiştirmek durumunda kalan tüm ailelerimizi misafirogranci.org sitesi üzerinden okullarımızdaki misafir öğrenci kontenjanından yararlanmaya davet ediyorum." şeklinde konuştu.

Depremden etkilenen ailelerin yanında olduklarını dile getiren Ünlüer, "Özel okullarda, psikolojik danışmanlık ve rehberlik alanında öğrenci başına düşen öğretmen sayısı daha fazla... Bu avantajımızı da kullanarak öğrencilerimizin travmalarını, bu streslerini yönetebilmelerini yaşadıklarını daha kolay atmaları için de destek veriyor olacağız." sözlerine ekledi.

Depremden etkilenen aileler "misafirogrenci.org" sitesinin ana sayfasından detaylı bilgi sahibi olabilir.