10 ilde okulların açılış tarihi hakkında yeni karar! Deprem bölgesinde okullar ne zaman açılacak?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kahramanmaraş ve 10 ilde etkili olan depremin ardından eğitim sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. 71 ilde 20 Şubat'ta okulların açılacağını duyurmasının ardından gözler deprem bölgesindeki okulların ne zaman açılacağına çevrildi. Peki, Deprem bölgesinde okullar ne zaman açılacak?

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremin ardından tüm ülkede yas ilan edildi. Okullar da kısa süreliğine tatile girdi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer deprem bölgesindeki okulların açılış tarihi hakkında bilgi verdi. Deprem bölgesinde okullar ne zaman açılacak? İşte 10 ilde okulların açılış tarihi hakkında yeni karar!

DEPREM BÖLGESİNDE OKULLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, deprem bölgesindeki 10 ilde okulların 1 Mart'ta açılacağını açıkladı. Bakan Özer, "10 ilimizde eğitim öğretime 1 Mart'a kadar ara veriyoruz. 10 ilde ikili eğitime geçilecek.

10 ilde ikinci dönem devam şartı aramıyoruz.

İkili eğitim nedir, ne demek? İkili eğitim sistemi nasıl uygulanacak? Bakan Özer duyurdu!

Özel öğretim kurumları kapasitelerinin yüzde 3'ü kadar şehit ve gazi yakınlarına tam burslu olarak öğrencileri yararlandırma imkanına sahipler.

Yüzde 3'lük kapasiteyi yüzde 10'a çıkartıyoruz. Bu yüzde 7'yi sadece 10 ilden gelen öğrenciler için kullanacağız." ifadelerine yer verdi.