MEB bursluluk sınavı konuları neler? 2021 MEB bursluluk sınavı ne zaman yapılacak?

Bursluluk sınavı her yıl Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen ve ilköğretim ve aynı zamanda lise öğrencilerine verilmekte olan bir burstur. Koronavirüs nedeniyle ertelenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nın (İOKBS) ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Eski ismi Parasız Yatılı ve Bursluluk Sınavı (PYBS) olan sınav, koronavirüs önlemleri nedeniyle ertelenmişti. Peki, 2021 Bursluluk Sınavı ne zaman? Sınavda hangi konular ele alınacak?

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bursluluk sınavı ve konularına ilişkin beklenen açıklama geldi. 2021 Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları (İOKBS) Bursluluk Sınavın tarihi, aday öğrencilerin sorumlu olacakları konu, kazanım ve detayları belli oldu. Peki Bursluluk sınavı ne zaman yapılacak? 2021 MEB bursluluk sınavı konuları neler?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen bursluluk sınavına katılım sağlamayı planlayan binlerce öğrenci ve aileleri, bakanlığın sınav tarihine odaklandı. Ortaokul ve lise öğrenimleri boyunca maddi destek almak isteyen öğrenciler, ertelenen sınavın tarihi ve konuları netleşti.

Bursluluk sınavına giriş belgesi almanız bu sınava katılmanız için büyük bir önem arz etmektedir. Her sene sınav sürecine ilişkin tüm şartlar adaylara duyurulmaktadır.

Her sene MEB bu sınav için bir tarih belirlemekte ve sitesi üzerinden duyuru yapmaktadır. Bu sınavın amacı ihtiyaç sahibi öğrencilere barınma ve aynı zamanda burs imkanı vermektir. Durumu iyi olan kişiler sınava girse de bu imkanlardan yararlanması mümkün olmadığı için sınava girmesine gerek yoktur.

Aile içinde kişi başına düşen gelir asgari ücretin üzerinde ise sınava girseniz de imkanlardan yararlanamazsınız.

Bursluluk sınavı sırasında kişilerin fotoğrafları büyük önem taşımakta ve sıkı bir kontrol yapılmaktadır. Sınav giriş belgesini almanız için E-Okul üzerinden fotoğraflı bir hesap ile başvuru yapmanız gereklidir.

2021 BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı geçen yaptığı açıklamada Bursluluk sınavının 5 Eylül 2021 tarihinde yapılacağını duyurdu.

2021 BURSLULUK SINAV KONULARI NELER?

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şu şekildedir:

2021 Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavında aday öğrencilerimizin sorumlu olacakları konu, kazanım ve açıklamalar yayımlandı.

2021 İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı konu, kazanım ve açıklamalarına kurumun resmi internet sayfası üzerinden ulaşabilirsiniz.

5, 6 VE 7'NCİ SINIFLAR İÇİN TIKLAYINIZ.

8. SINIF İÇİN TIKLAYINIZ.

HAZIRLIK SINIFI İÇİN TIKLAYINIZ.

9, 10 VE 11'İNCİ SINIFLAR İÇİN TIKLAYINIZ.