Bursluluk sınavı (İOKBS) kılavuzu yayında! Bursluluk sınavı başvuru şartları neler?

5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıflara yönelik olarak yapılacak olan İOKBS başvuruları 5 Şubat tarihinde başladı. 24 Şubat’a kadar devam edecek olan bursluluk sınavı başvuru formu kılavuz içerisinde yayınlandı. İşte İOKBS ile ilgili merak edilenler…

Bursluluk sınavı başvuruları tüm hızıyla devam ediyor. Bursluluk sınavı başvuru şartları nedir? 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıflara yönelik olarak düzenlenen sınav 2020 yılında 25 Nisan’da yapılacak. Sınav başvurusunun, Elazığ merkezli depremden etkilenen bölgelerde yarıyıl tatilinin uzatılması nedeniyle, Türkiye genelinde 24 Şubat Pazartesi gününe kadar uzatıldığı açıklandı. Başvuru şartlarını taşıyan öğrencilerin başvurusu okul müdürlüğünce sistem üzerinden onaylanacak.

2019 YILI BURSLULUK SINAVI SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

BURSLULUK SINAVI SORULARI NASIL OLACAK?

Bursluluk sınavında 5,6,7’nci sınıf öğrencilerine Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimleri soruları yöneltilecek.

Sınavda, 8. Sınıf ve hazırlık sınıfı (8. Sınıf müfredat programından hazırlanacaktır.) öğrencilerine Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler (T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Din Kültürü ve Anlak Bilgisi) soruları sorulacak.

Belirtilen süre aralığında 9, 10, 11’nci sınıf öğrencileri Türk Dili ve Edebiyatı, Matematik, Fen Bilimleri (Fizik, Kimya ve Biyoloji), Sosyal Bilimleri (Tarih, Coğrafya ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi) sorularını yanıtlamaya çalışacak.