Ekim ayı İOKBS bursluluk ücreti ne zaman verilecek? Bursluluk parası 2021 ne zaman yatacak?

Milli Eğitim Bakanlığı'nca ihtiyaç sahibi öğrencilere verilen İOKBS bursluluk ödemeleri yıl düzenlenmektedir. Geçtiğimiz aylarda başvurularını gerçekleştiren İlköğretim ve Ortaöğretim öğrencilerin gündeminde ödemelerin yapılacağı tarih var. İOKBS bursluluk sonuçlarına göre ödeme almaya hak kazanan öğrenciler; ''Bursluluk parası 2021 ne zaman yatacak? Ekim ayı İOKBS bursluluk ücreti ne zaman verilecek?'' sorusuna yanıt arıyor.

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk (İOKSB) ödemelerin yapılacağı tarih başvuru sonuçlarına göre kazanan öğrenciler tarafından merakla bekleniyor. Eğitim hayatına devam edebilmek için maddi desteğe ihtiyacı olan öğrenciler için ödenen İOKSB bursluluk ücretlerin ödeneceği tarih ile ilgili detaylar haberimizde. Peki İOKBS Bursluluk parası 2021 ne zaman yatacak? Ekim ayı ödemeleri ne zaman yapılacak?

İOKBS BURSLULUK ÖDEMELERİ NE ZAMAN?

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı ödemeleri her ay ödenir. Genelde ödemeler yaklaşık 10-15 gün gecikmeyle ödenir. Bursluluk hakkı, sınavı kazanan öğrenciye ait evrakın e-Burs modülü üzerinden okul müdürlüğünün belirlenen tarihine kadar onaylamasından sonra 01 Ekim tarihi itibarıyla başlayacaktır.

MEB BURSU NE KADAR YATACAK?

Sınavda başarı elde ederek burs almaya hak kazanan öğrencilere MEB tarafından burs verilmekte. İOKBS bursu her sene zamlı olarak ödeniyor. Geçen sene 310 TL olan burs ücreti 2021-2022 yılında zamlı olarak ödenecek.

Yapılan resmi açıklamaya göre; 2021-2022 eğitim yılında eğitim yardımı/burs miktarlarında artış yapılmış olup ortaöğrenim eğitim yardımı aylık 100,00 TL, yükseköğrenim bursu aylık 400,00 TL, yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim bursu ise aylık 600,00 TL olarak belirlenmiştir.

MEB BURSU NEREYE YATACAK?

Burslar velilerin öğrenci adına açacakları VakıfBank banka hesaplarına yatırılacak.

İOKBS NEDİR?

Ekonomik durumu yetersiz öğrencileri desteklemek adına Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl düzenlenen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavıdır. Sınavı kazanan adaylar eğer şartları tutuyorsa burs ya da yatılı eğitim almaya hak kazanır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl 5, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11'inci sınıf öğrencilerinin girdiği sınavda, açıklanan kontenjan kadar öğrencilere burs imkanı sağlanır.