Bursa lise yüzdelik dilim ve taban puanları listesi! Bursa lise taban puanları 2021 açıklandı mı?

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 6 Haziran'da yapılan merkezi sınavın sonuçları açıklandı. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından gözler tercihlere ve tercih kılavuzuna çevrildi. Adaylar ikamet ettikleri şehirlerde okulların yüzdelik dilimleri ve taban puanlarını araştırmaya başladılar. Peki, Bursa lise taban puanları 2021 açıklandı mı? Bursa lise yüzdelik dilim ve taban puanları listesi yayında mı? İşte tüm merak edilenler...

LGS sonuçları için bekleyiş son buldu. Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 2021 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın sonuçları "meb.gov.tr" adresinden erişime açıldı. LGS kapsamındaki merkezi sınav kılavuzuna göre, Türkiye genelinde 2 bin 60 liseye merkezi sınav puanına göre öğrenci yerleştirilecek. Peki, Bursa lise taban puanları 2021 açıklandı mı? Bursa lise yüzdelik dilim ve taban puanları listesi yayında mı? İşte merak edilenler...

BURSA LİSE TABAN PUANLARI 2021 AÇIKLANDI MI?

2021 LGS Bursa lise taban puanları henüz açıklanmadı. Bursa lise taban puanları açıklanır açıklanmaz haberimizin içerisine eklenecektir.

LGS taban puanları 2021 belli oldu mu? Anadolu, İmam Hatip, Fen Liseleri taban tavan puanları açıklandı mı?

BURSA LİSE YÜZDELİK DİLİMLERİ AÇIKLANDI!

Bursa liseleri yüzdelik dilimleri ve kontenjanları açıklandı.

LİSE KONTENJANLARI VE YÜZDELİK DİLİMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

LGS 2021 TERCİH ROBOTU İÇİN TIKLAYINIZ

Kaç puanla hangi liseye gidilir 2021? LGS en yüksek puan nedir?

BURSA LİSELERİNİN 2020 YILI TABAN PUANLARI VE YÜZDELİK DİLİMLERİ;

LGS'DEN BU YIL KİŞİ TAM PUAN ALDI?

Sınava 36 farklı ilden katılan 97 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı. Puanların 100 ile 500 arasında değiştiği dağılımda öğrencilerin yüzde 5,61'i, 400-500 puan aralığında yer aldı. Öğrencilerin en yoğun bulunduğu puan aralığı (yüzde 62,17) ise 200-299 oldu.

LGS tercih robotu nasıl kullanılır? MEB lise tercih robotu 2021 ekranı açıldı mı?

Raporda, bazı kişisel ve ailevi özellikleri ile sınav performansları arasındaki ilişki hakkında sonuçlara da yer verildi. Elde edilen bulgular, 2018, 2019 ve 2020 yıllarındaki merkezi sınavlarda olduğu gibi 2021 yılında da kız öğrencilerin matematik dışındaki tüm alt testlerde erkek öğrencilerden daha başarılı olduklarını gösterdi.

LGS 2021 BARAJ PUANI KAÇTI?

LGS başvuru kılavuzunda baraj puanına ilişkin bir açıklama yer almıyor. MEB tercih kılavuzunu açıklanmasının ardından taban ve tavan puanları da haberimiz içerisine eklenecektir.

2005 yılında Bakanlık, değişiklikler çerçevesinde LGS'ye ilk kez baraj uygulamasını koymuştu. Buna göre, LGS'yi kazanmak için 100-500 aralığına çekilen OKS-TM ve OKS-MF puan türlerinin en az birinden 160 puan almış olmak gerekiyordu.

LGS lise kontenjanları ve yüzdelik dilimleri açıklandı mı? LGS tercihleri 2021 başladı mı, nasıl yapılacak?