Bugün karne günü mü? İlkokul, ortaokul ve liseler karne alacak mı?

İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin 2020-2021 eğitim öğretim yılı sonuna ilişkin karne ve başarı belgeleri 18 Haziran'da e-Okul'dan erişime açıldı. Ancak okullar henüz kapanmadı. Okullar telafi eğitimi için açık tutuluyor. Karnelerini elden almak isteyen ve karne töreninin yapılıp yapılmayacağını merak eden öğrenciler ''Bugün karne günü mü? İlkokul, ortaokul ve liseler karne alacak mı?'' sorularının yanıtını araştırıyor.

Bugün karnelerini elden almak isteyen binlerce öğrenci araştırma yapmaya başladı. Karnelerin yüz yüze ne zaman verileceği ve tören yapılıp yapılmayacağı merak ediliyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin 2020-2021 eğitim öğretim yılı sonuna ilişkin karne ve başarı belgeleri 18 Haziran'da e-Okul'dan erişime açılmıştı. Peki, bugün karne günü mü? İlkokul, ortaokul ve liseler karne alacak mı?

KARNELER NE ZAMAN VERİLCEK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, talep edenlere basılı karne, başarı belgeleri ve mezuniyet diploması 2 Temmuz'dan itibaren okul müdürlüklerince verilebilecek.

KARNE TÖRENİ YAPILACAK MI?

Okullarda karne töreni yapılmayacak. Ancak bazı okullarda bazı sınıflar karne günü için toplanabiliyor. Bu nedenle öğrenciler kendi sınıfları ile ilgili durumu sınıf annelerinden veya öğretmenlerinden öğrenebilirler.

TELAFİ EĞİTİMİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Telafi eğitimi 5 Temmuz'da başlıyor. Eğitim, 5 Temmuz-31 Ağustos arasında uygulanacak. Bakan Selçuk, "Karnelerinizi 18 Haziran'dan itibaren e-Okul'dan, 2 Temmuz'dan itibaren de okullarınızdan yüz yüze alabilirsiniz. Bu yıl "telafi" kapsamında 31 Ağustos'a kadar okullarımız açık olacak. Bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

TELAFİ EĞİTİMİ NASIL OLACAK?

Program kapsamında okul, ilçe ve il genelinde gerçekleştirilecek bilimsel, sosyal, kültürel, sportif eğitim faaliyetleri ile etkinliklerin "https://telafidebendevarim.meb.gov.tr" adresinde yer aldığı bildirilen açıklamada, il genelinde düzenlenecek eğitim faaliyetleri için tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla iş birliği yapılarak tesislerin bedelsiz olarak kullandırılması, valiliklerce oluşturulacak kurul koordinasyonunda gerekli planlamaların yapılacağı belirtildi.

Buna göre, 21 Haziran-2 Temmuz 2021 arasında başvuru, planlama iş ve işlemleri, 5 Temmuz-31 Ağustos arasında ülke genelinde Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarında il milli eğitim müdürlükleri tarafından valiliklerin koordinasyonunda eğitim faaliyetleri yapılacak.

İl koordinasyon kurulu; il milli eğitim müdürü başkanlığında il program koordinatörü olan il milli eğitim müdür yardımcısı ve şube müdürü, il veri girişi modül koordinatörü, ilçe milli eğitim müdürleri, ilçe milli eğitim müdürlüklerinin ilgili şube müdürleri, ilçelerde süreci yürütecek ve ilçe milli eğitim müdürlükleri tarafından belirlenecek ilçe veri girişi modül koordinatörleri, okul müdürleri, öğretmenler ve personelden, il milli eğitim müdürü tarafından görevlendirilecek en az 5, en fazla 20 kişiden oluşacak.