Bugün hangi sınav var? 15 Ekim 2023 ne sınavı var? İşte ÖSYM sınav takvimi

ÖSYM, MEB ve Üniversiteler tarafından gerçekleştirilen sınavlar hafta sonları uygulanmaya devam ediyor. Okul önlerindeki kalabalığı görenler, 'Bugün ne sınavı var?' sorusuna cevap arıyor. Bugün Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 4 farklı sınav gerçekleştiriliyor. Buna göre bugün hangi sınav var? İşte bugünkü sınavlar hakkında ayrıntılar...

Bugün ne sınavı var? sorusu okul önlerindeki kalabalığı gören vatandaşlar tarafından gündeme geldi. ÖSYM'nin gerçekleştirdiği sınavlar cumartesi-pazar günleri uygulanmaya devam ediyor. Bugün ÖSYM tarafından uygulanan 4 farklı sınav gerçekleştirilecek. Adaylar, sınava 15 dakika kalana dek sınav salonlarına girebilecekken saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacaklar. Peki bugün hangi sınavlar var? Bugün hangi sınavlar var? İşte ÖSYM 3 Eylül 2023 sınav takvimi

BUGÜN HANGİ SINAVLAR VAR?

Bugün ÖSYM tarafından 4 farklı sınav düzenlenecek.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2023-DUS 2. Dönem), Diş Hekimliği Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2023- STS Diş Hekimliği 2. Dönem), Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2023-EUS) ve Eczacılık Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2023-STS Eczacılık) 15 Ekim Pazar günü yapılacak.

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre, 2023-STS Eczacılık ve 2023-EUS ilk kez elektronik ortamda gerçekleştirilecek. ÖSYM Ankara Elektronik Sınav Merkezi'nde uygulanacak sınavlar bugün saat 10.15'te başlayacak.

Bugünkü sınavlar hakkında bilgi veren ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, "2023-STS Eczacılık ve 2023-EUS, ÖSYM'nin yabancı dil sınavlarının dışında elektronik ortamda uygulanan ilk sınavları olacak. Bu sınavlarda adaylara 75 soru için 110 dakika cevaplama süresi verilecek." ifadelerini kullandı.

2023-STS Diş Hekimliği 2. Dönem sınavı Ankara ve İstanbul'da yapılacak.

Sınavlar saat 10.15'te başlayacak. 2023-DUS 2. Dönem, Temel Bilimler ve Klinik Bilimler Testinden oluşacak. DUS ve STS DİŞ Hekimliği'nde toplam 120 soru için adaylara 150 dakika cevaplama süresi verilecek. Toplam 6 bin 425 adayın katılacağı sınavlarda emniyet dahil 689 personel görev yapacak. Sınavlar için 15 bina ve 200 salon kullanılacak.

Öte yandan kimlik kartını kaybeden, kimlik kartı bulunmayan veya kimlik kartında kimlik numarası ve fotoğrafı olmayan adaylar için il nüfus müdürlükleri sınav günü açık tutulacak.