MEB BİLSEM sonuçları sorgulama sayfası! BİLSEM sonuçları TC ile sorgulama E-okul ekranı burada!

BİLSEM sonuçları TC ile sorgulama ekranı bugün erişime açıldı. Bireysel değerlendirme sınavları 13 Haziran ve 12 Ağustos tarihleri aralığında gerçekleştirilmişti. BİLSEM adaylarının heyecanla beklediği gün geldi çattı. Peki, MEB BİLSEM sonuçları sorgulama sayfası açıldı mı?

BİLSEM grup taraması 19 Mart -8 Mayıs tarihleri aralığında, mülakat sınavları ise 13 Haziran - 12 Ağustos tarihleri aralığında gerçekleşti. BİLSEM takvimine göre sonuçlar bugün MEB tarafından açıklandı. Peki, BİLSEM sonuçları TC ile sorgulama (E-devlet) ekranı erişime açıldı mı?

E-OKUL MEB GOV TR SONUÇ EKRANI İÇİN TIKLAYIN

BİLSEM AÇIKLANDI

2022-2023 Eğitim Öğretim Yılında Bilim ve Sanat Merkezlerinde Eğitim Alacak Öğrencilerin Bireysel Değerlendirme Sonuçları erişime açıldı.

2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren bilim ve sanat merkezlerimizde (BİLSEM) eğitim alacak öğrencilerin yetenek alanlarına göre değerlendirmeleri tamamlanmıştır. Tüm sınıf düzeyleri için taban puan genel zihinsel yetenek alanında 130, resim yetenek alanında 85, müzik yetenek alanında ise 70 puan olarak belirlenmiştir.

Bilim ve sanat merkezlerine kayıt hakkı kazanan öğrencilerimiz 29 Ağustos-9 Eylül 2022 tarihleri arasında örgün eğitim kurumlarının bağlı olduğu il/ilçelerin sorumluluk alanında yer alan bilim ve sanat merkezlerine kayıtlarını yaptırabilecektir.

Genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanlarında yapılan değerlendirme sonuçlarına ilişkin itirazlar 22-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında öğrenci velileri tarafından il millî eğitim müdürlüklerine yapılacaktır.

BİLSEM TAKVİMİ 2022

16-23 Mayıs'ta bireysel itirazlar kabul edilecek, 24-30 Mayıs'ta ise gelen itirazlar değerlendirilecek.

13 Haziran-12 Ağustos'ta bireysel değerlendirmeler yapılacak.

19 Ağustos'ta kayıt hakkı kazanan öğrenciler ilan edilecek.

Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri 29 Ağustos - 9 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.