BİLSEM sonuçları sorgulama ekranı! MEB BİLSEM grup tarama sınav sonuçları açıklandı!

BİLSEM sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklandı. 4 Ocak tarihinde başlayan grup tarama sınavları 11 Ekim'e kadar devam etmişti. BİLSEM sonuçları için ise MEB tarih bilgisini duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı BİLSEM sonuçları yayında. Koronavirüs salgını sonrası ertelenen BİLSEM sınavlarında öğrencilerin herhangi bir hak kaybına uğramayacağı vurgulanmıştı. 4 Ocak itibarıyla başlayan sınavlar 11 Ekim'de tamamlandı. BİLSEM sonuçları elektronik ortamdan öğrenilebilecek.

BİLSEM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

BİLSEM sonuçları açıklandı. Sınav sonuçları MEB'in resmi internet sitesi üzerinden öğrenilebilecek.

BİLSEM SINAV SONUCU SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ!

Sınava itirazlar 16-22 Ekim tarihleri arasında kabul edilecek. İtiraz ve bireysel değerlendirme süreçlerinin tamamlanmasının ardından kayıt hakkı kazanan öğrenciler 26 Şubat 2021 tarihinde ilan edilecek.

Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri ise 5 Nisan - 7 Mayıs 2021 tarihleri arasında yapılacak.

BİLSEM NEDİR?

Açılımı, Bilim ve Sanat Merkezleri’dir. Bilim ve Sanat Merkezleri’nin örgün eğitime alternatif olması değil; destekleyici olması hedeflenmiştir. Bu yüzden BİLSEM’e yerleştirilme hakkı kazanan öğrenciler, örgün eğitim saatleri (okul saatleri) dışında Bilim ve Sanat Merkezlerinde özel eğitimler almaktadırlar.

Amaç; örgün eğitim sisteminde, tüm öğrencilerle aynı müfredata tabi tutulan fakat diğer öğrencilerden ayırt edici bireysel yeteneklere sahip öğrencileri değerlendirmektir. Yani, özel yetenekli öğrencilerin sahip olduğu potansiyeli değerlendirmek üzere onlara özel müfredatlar hazırlayan destekleyici eğitim kurumudur.