BİLSEM sınavları başladı mı?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) sınavı kapsamında grup taramasının devam edileceği tarihler geçtiğimiz günlerde açıklandı.

BİLSEM sınavına giren öğrenciler ve velileri sonuçların açıklanmasını heyecanla bekliyor. BİLSEM sınavı ile ilgili gelişmeler yakından takip ediliyor. 

BİLSEM SINAVLARI NE ZAMAN?

MEB açıklamasına göre; Bilim ve sanat merkezleri öğrenci seçimi için yapılan grup tarama uygulaması 5 Eylül 2020 tarihinde yeniden başlayacak olup "Grup Tarama Uygulaması Giriş Belgeleri" öğrencinin devam ettiği okul idaresi tarafından e-okul sistemi sınav işlemleri modülü üzerinden verilecektir.

MEB tarafından yapılan açıklamada ayrıca, "04 Ocak -14 Mart 2020 tarihleri arasında "BİLSEM Grup Taraması"na katılan öğrencilerimiz herhangi bir hak kaybına uğramayacaktır. Sadece pandemi nedeniyle gerçekleştirilemeyen uygulamalarımız için yapılan grup tarama uygulaması 5 Eylül 2020 tarihinde yeniden başlayacaktır." denildi.

Buna göre 2019-2020 Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Kılavuzu, COVID-19 salgını nedeniyle alınan sağlık tedbirleri kapsamında revize edilmiş olup güncellenen takvim 5 Eylül 2020 tarihinden itibaren uygulanacaktır. 4 Ocak’ta başlayan grup tarama sınavları 11 Ekim’e kadar devam edecek.