BİLSEM sınavları iptal edildi mi? BİLSEM sınavları ne zamana ertelendi?

BİLSEM sınavlarının durumu gündemde merak edilen konular arasında yer alıyor. Koronavirüs salgını kapsamında ülkenin tam kapanmaya gitmesi halinde BİLSEM sınavlarının iptal edilip edilmediği binlerce öğrenci ve veli tarafından araştırılıyor. MEB konuya ilişkin açıklama yaptı. Peki, BİLSEM sınavları iptal mi? BİLSEM sınavları ne zamana ertelendi?

BİLSEM sınavlarına katılan öğrenciler ve veliler sınavlar ile ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor. Koronavirüs salgını kapsamında ülkenin tam kapanmaya gitmesi halinde BİLSEM sınavlarının iptal edilip edilmediği merak konusu oldu. Peki, BİLSEM sınavları iptal mi? BİLSEM sınavları ne zamana ertelendi?

BİLSEM ERTELENDİ Mİ, İPTAL Mİ?

BİLSEM sınavları 27-28-29 Nisan 2021 tarihlerinde devam etmektedir. 29 Nisan 2021 sonrasında yapılması planlanan BİLSEM sınavları 17 Mauos 2021 tarihi sonrasına ertelenmiştir. Tarihler henüz belli değildir.

MEB BASIN AÇIKLAMASI

Resmî ve özel, örgün ve yaygın tüm eğitim öğretim kurumlarında 17 Mayıs 2021 tarihine kadar yüz yüze eğitime ara verilmiş olup uzaktan eğitime geçilmiştir. Uygulama, 29 Nisan 2021 Perşembe saat 19.00'den itibaren başlayacaktır.

Okullarda 3 Mayıs sonrasında yapılması planlanan dönem sınavları, 17 Mayıs 2021 tarihi sonrasına ertelenmiştir.

BİLSEM NEDİR?

BİLSEM'in açılımı "Bilim ve sanat merkezleri"dir. Bilim ve Sanat Merkezleri'nin örgün eğitime alternatif olması değil; destekleyici olması hedeflenmiştir. Bu yüzden Bilsem'e yerleştirilme hakkı kazanan öğrenciler, örgün eğitim saatleri (okul saatleri) dışında Bilim ve Sanat Merkezlerinde özel eğitimler almaktadırlar.

Amaç: Örgün eğitim sisteminde, tüm öğrencilerle aynı müfredata tabi tutulan fakat diğer öğrencilerden ayırt edici bireysel yeteneklere sahip öğrencileri değerlendirmektir. Yani, özel yetenekli öğrencilerin sahip olduğu potansiyeli değerlendirmek üzere onlara özel müfredatlar hazırlayan destekleyici eğitim kurumudur.