MEB açıkladı! İşte BİLSEM sınavı soru örnekleri

Bilim ve Sanat Merkezleri, okul öncesi eğitim, ilkokul, ortaokul ve lise çağındaki özel yetenekli öğrencilerin (resim, müzik ve genel zihinsel yetenek) örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla açılmış olan bağımsız özel eğitim kurumlarıdır. 6 Ocak Cumartesi -4 Mart Pazar tarihleri arasında Türkiye çapında birçok merkezde BİLSEM sınavları gerçekleştiriliyor.

Bilim ve Sanat Merkezleri sınavları için heyecan devam ediyor. 6 Ocak Cumartesi -4 Mart Pazar tarihleri arasında Türkiye çapında birçok merkezde BİLSEM sınavları gerçekleştiriliyor. Bu sınavlar Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenleniyor. Sınava girecek olan adaylar, sınav sorularının nasıl olduğunu merak ediyorlar. Bilsem sınavı örnek sorulara haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz.

 BİLSEM SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

6 Ocak-4 Mart 2018 tarihleri arasında Türkiye çapında birçok merkezde gerçekleştirilen BİLSEM sınavları, 9 Mart tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesi üzerinden velilerin erişimine açılacak.

12-16 Mart tarihinde ise grup tarama sonuçlarına itiraz gerçekleşecek.

BİLSEM SORU ÖRNEKLERİ İÇİN TIKLAYIN

DEĞERLENDİRME İTİRAZI NASIL YAPILIR?

Genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanında yapılan bireysel değerlendirmelere ilişkin itirazlar sonuçların http://www.meb.gov.tr adresinden yayımlanmasından itibaren başlayan 5 (beş) iş günü içinde öğrenci velisi tarafından il milli eğitim müdürlükleri il tanılama sınav komisyonlarına yapılacaktır.

Komisyonlar bireysel değerlendirme sonuçlarına itirazları değerlendirip itiraz sonucu ile ilgili veliyi bilgilendireceklerdir.
Genel Müdürlüğe yapılan itirazların cevaplanmasında genel evrak kayıt tarihi dikkate alınır.
Süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar ile öğrencinin T.C. kimlik numarası belirtilmeyen, imza ve adres bilgisi olmayan dilekçeler dikkate alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.
Faksla ve e-posta yoluyla yapılan itirazlar dikkate alınmayacak ve cevaplanmayacaktır.