2, 3, 4, 5. sınıf BİLSEM mülakat sonucu TIKLA ÖĞREN! BİLSEM SINAV SONUÇLARI 2023 SORGULAMA!

Bilsem, Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinin kısaltılmış ismidir. MEB tarafından uygulanan BİLSEM sınavına katılan öğrenciler ile velileri büyük bir heyecanla sonuçların açıklanmasını bekliyordu. Sonuçlar az önce açıklandı...

BİLSEM sonuçları, bireysel değerlendirme uygulamalarının tamamlanmasıyla birlikte bugün erişime açıldı. Genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanlarında yapılan değerlendirme sonuçlarına ilişkin itirazlar 07-11 Ağustos 2023 tarihleri arasında öğrenci velileri tarafından il millî eğitim müdürlüklerine yapılacaktır.

BİLSEM SINAV SONUÇLARI 2023 SORGULAMA!

BİLSEM bireysel değerlendirme aşamasına katılan adaylar, mülakat sonuçlarına https://www.meb.gov.tr/ adresinden ulaşabilecek.

BİLSEM KAYIT SÜRECİ...

2022-2023 eğitim öğretim yılında bilim ve sanat merkezleri öğrenci tanılama ve yerleştirme sürecinde aday gösterilen 1, 2 ve 3. sınıf öğrencilerine yönelik ön değerlendirme uygulamaları kapsamında 14 Ocak - 09 Nisan 2023 tarihleri arasında genel zihinsel yetenek alanı için "Zihinsel Performans Değerlendirme Testi", resim yetenek alanı için "Görsel Algı Testi" ve müzik yetenek alanı için "Müzikal Yatkınlık Testi" gerçekleştirilmiştir.

15 Mayıs-28 Temmuz 2023 tarihleri arasında ise Bireysel değerlendirme uygulamaları yapıldı. Kayıt hakkı kazanan öğrenciler ise bugün içerisine ilan edilecek.

Bireysel değerlendirme sonucunda bilim ve sanat merkezlerine yerleşmeye hak kazanan öğrenciler 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren eğitimlerine başlayacaklardır.

Kayıt süreci ise 14-31 Ağustos 2023 tarihinde başlayacak.

BİLSEM NEDİR?

Bilim ve sanat merkezleri (BİLSEM); örgün eğitim kurumlarına devam eden ve genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olarak tanılanan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla destek eğitim vermek üzere açılan özel eğitim kurumlarıdır.

MEB BİLSEM SINAV TAKVİMİ

04 Ağustos 2023 Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin ilan edilmesi

07-11 Ağustos 2023 Bireysel değerlendirme sonuçlarına itiraz başvurularının alınması

14-18 Ağustos 2023 Bireysel değerlendirme sonuçlarına yapılan itirazların değerlendirilmesi

14-31 Ağustos 2023 Kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıt işlemlerinin gerçekleştirilmesi

Öğrencilerin yetenek alanlarına göre ön değerlendirme uygulamalarına alınması