BİLSEM sonuçları açıklandı! MEB 2019 BİLSEM sınav sonuçları sorgulama ekranı!

BİLSEM sınav sonuçları 2019 yılı grup tarama testine giren adaylar tarafından yoğun ilgi görüyor. BİLSEM sonuçları MEB son dakika açıklamasının ardından erişime açıldı. Sonuçları meb.gov.tr ve orgm.meb.gov.tr üzerinden sorgulayabilirsiniz. İkinci aşama olan bireysel değerlendirme 13 Mayıs ve 2 Ağustos tarihleri aralığında yapılacak. Grup tarama testine itiraz süreci 22-26 Nisan tarih aralığında http://esinav.meb.gov.tr adresinden gerçekleştirilecek. BİLSEM sonuçları sorgulama ekranına haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz.

BİLSEM sınav sonuçlarının 2019 yılında ne zaman, saat kaçta açıklanacağı merak ediliyordu. 2019 BİLSEM sonuçları ile ilgili MEB son dakika açıklamaları yakından takip ediliyor. Bilim ve Sanat Merkezlerine öğrenci kabulü için birinci aşama olan grup tarama testleri 19 Ocak ve 14 Nisan tarihleri aralığında yapıldı. 19 Nisan itibari ile sonuçlar erişime açıldı. İkinci aşama olan bireysel değerlendirme 13 Mayıs ve 2 Ağustos tarihleri aralığında yapılacak. Grup tarama testine itiraz süreci  22-26 Nisan tarih aralığında http://esinav.meb.gov.tr adresinden gerçekleştirilecek. BİLSEM sonuçları sorgulama ekranına haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz.

BİLSEM SONUÇLARI SORGULAMA

BİLSEM SONUÇLARI AÇIKLANDI

MEB son dakika açıklamasının ardından BİLSEM sınav sonuçları erişime açıldı.

MEB yaptığı son açıklamada sonuçların saat kaçta açıklanacağını duyurmuştu. Yapılan açıklamada, “2018-2019 BİLSEM tanılama sürecinin ilk aşaması olan grup tarama uygulaması sonuçları saat 15.00’te http://MEB.gov.tr  ve  http://orgm.meb.gov.tr  adreslerinden açıklanacaktır.” denilmişti.

BİREYSEL DEĞERLENDİRME NE ZAMAN YAPILACAK?

13 Mayıs ve 2 Ağustıs tarihinde bireysel değerlendirmeler yapılacak.

BİREYSEL DEĞERLENDİRME SORULARI NASIL OLACAK?

Bilim Sanat Merkezlerine Öğrenci seçimi iki aşamadan oluşmaktadır. Birinci aşama olan grup tarama testini başarıyla geçen öğrenciler ikinci aşama olan bireysel değerlendirmeye alınıyorlar.

Bireysel değerlendirmede öğrencilere Milli Eğitim Bakanlığının belirlemiş olduğu zeka testi uygulanıyor.

2015 yılında, Bilsem seçmelerinde 2, 3 ve 4. sınıf düzeylerinde WNV (Wechsler Zeka Testi) uygulandı.

2016 yılında, Bilsem seçmelerinde; 1 ve 2. sınıflar için Kbit 2 (Kaufman Kısa Zekâ Testi) testi uygulanırken 3 ve 4. sınıflar için WNV testi uygulandı.

2017 yılında, Bilsem seçmelerinde; 1 ve 2. sınıflar için Sak Zeka Ölçeği (ASIS)  uygulanırken 3. sınıflar için WNV testi uygulandı.

Milli Eğitim Bakanlığının 2018 yılında Bilsem seçmelerinde hangi testi kullanılacağı konusunda henüz bir açıklama yapmadı

2018 yılında yapılacak bireysel değerlendirmede kullanılmaya aday 3 tane zeka testi bulunmaktadır.

Kbit 2 (Kaufman Kısa Zekâ Testi)

WNV (Wechsler Zeka Testi)

Uygulayıcı eğitimleri tamamlandığı taktirde, Eskişehir Anadolu Üniversitesinin geliştirmiş olduğu “Anadolu-Sak Zeka Ölçeği (ASIS)”

BİLSEM NEDİR?

Bilim ve sanat merkezleri; örgün eğitim kurumlarına devam eden ve genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olarak tanılanan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla destek eğitim vermek üzere açılan özel eğitim kurumlarıdır.

Özel yetenekli öğrencilere kendi potansiyellerini anlamaları, kendilerine ve topluma katkıda bulunabilmeleri için okullarda verilen eğitimi zenginleştiren ve farklılaştıran bir eğitim programı sunan bilim ve sanat merkezleri, 81 ilde 135 merkezde hizmet vermektedir.

BİLSEM'LERDE EĞİTİM DÖNEMLERİ NE ZAMANDIR?

Bilsem' lerde eğitim-öğretim; birinci dönem (Eylül-Ocak),ikinci dönem (Şubat-Haziran) ve Temmuz, Ağustos (yaz okulu, öğrenci kampları) aylarını kapsayacak şekilde yılda üç dönem halinde düzenlenir. Öğrenci kayıtlı olduğu örgün eğitim okulunda sabahçı ise öğleden sonra Bilsem' de, öğlenci ise sabah Bilsem' de ve tam gün eğitim görüyorsa akşam BİLSEM' de olacak şekilde eğitime alınır. Her eğitim döneminde devamsızlık süresi eğitim süresinin %30' unu geçemez. Mazeret göstermeksizin bu süreyi aşan veya programa katılmayan öğrencilerin kaydı silinir.

BİLSEM'LERDE ÖLÇME ve DEĞERLENDİRME NASIL YAPILIR?

Bilim ve Sanat Merkezlerinde öğrencilere, akademik başarıyı ölçmeye yönelik herhangi bir işlem uygulanmaz, sınav yapılmaz, ölçme ve değerlendirmelerde puan ya da not kullanılmaz. Uygulanan eğitim programlarının her aşamasında Gözlem Formları kullanılarak izleme ve değerlendirme yapılır ve programın sonunda programı tamamlayan öğrencilere "Program Tamamlama Belgesi" verilir.

BİLSEM’E NASIL BAŞVURULUR?

Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerine öğrenci seçimi Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından her yıl belirlenen tarihlerde yapılan sınav sonuçlarına göre yapılmaktadır. Bu sınav ilkokul 1., 2. ve 3. sınıf düzeyindeki öğrencilere tablet üzerinde dijital olarak yapılmaktadır. Bu sınava 2017 yılına dek bireysel olarak başvuru yapılamıyordu. Diğer senelerden farklı olarak 2017 - 2018 Eğitim Döneminde veliler, sınav ücretini yatırdıktan sonra sınıf öğretmeninden gözlem formunu doldurmasını talep edebilecek. Aslında dolaylı bir şekilde Bilsem sınavı başvurularının bireysel olarak yapılmasının önü açıldı. Sınava katılacak olan öğrenciler okullarındaki sınıf öğretmenleri tarafından doldurulan "gözlem formu" listesiyle aday gösterilmektedir.