2021 MEBBİS Öğretmen atama sonuç sorgulama, ilişik kesme işlemleri nasıl yapılır? BİLSEM öğretmen atama sonuçları nasıl öğrenilir?

BİLSEM sınav sonuçları sorgulama işlemi hakkında bilgiler yakından takip ediliyor. Milli Eğitim Bakanlığı 2021 yılı BİLSEM öğretmen atama sonuçları açıklandı. Peki, BİLSEM öğretmen sözlü mülakat sınav sonuçları sorgulama nasıl yapılır? İşte meb.gov.tr BİLSEM sınav sonuçları sorgulama işlemi hakkında detaylar...

2021 BİLSEM öğretmen atama sonuçları MEBBİS ekranı üzerinden açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan BİLSEM öğretmen atama sonuçlarına ilişkin beklenen duyuru yapıldı. Atamalar için 07 Temmuz ile 09 Temmuz 2021 tarihleri arasında tercihlerini yapan adaylar BİLSEM öğretmen atama sonuçlarını MEBBİS ve e-Devlet üzerinden öğrenebilirler. Peki BİLSEM sözlü sınavı geçenlerin ilişik kesme tarihi ne zaman? Ayrıntılar ve yeni gelişmeler haberimizde.

2021 Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) sonuçlarına T.C kimlik numarası ve şifreleri ile erişim sağlanacak. Öğretmenlere atama kararnameleri tebliğ edilerek görevden ayrılma ve göreve başlama işlemleri atama takviminde belirtilen sürede gerçekleşecek.

2021 BİLSEM öğretmen atamaları için süreç tamamlandı. Bilim ve sanat merkezlerine (BİLSEM) öğretmen alımı atama sonuçları Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirmenin ardından ilan edildi. MEB'den yapılan açıklamaya göre, BİLSEM öğretmen atama sonuçları e-Devlet sistemi ve MEBBİS üzerinden kullanıcı hesabı ile öğrenilecek. Takvime göre ataması gerçekleşen öğretmenlerin ilişik kesme işlemi 13 Temmuz'da başladı.

BİLSEM ATAMA SONUCU NASIL ÖĞRENİLİR?

Başvuruları ve sınav aşamaları daha önceden gerçekleşen 2021 MEB BİLSEM öğretmen atama sonuçları bakanlık tarafından açıklandı. BİLSEM atama sonuçları aşağıdaki linkler üzerinden aday T.C kimlik numarası ile sorgulanabilecek.

BİLSEM ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI MEBBİS ÜZERİNDEN SORGULAMA

BİLSEM ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI E-DEVLET SORGULAMA

BİLSEM SÖZLÜ SINAVI GEÇENLERİN İLİŞİK KESME TARİHİ NE ZAMAN?

MEB 2021 takvimine göre BİLSEM atama tercihleri gerçekleşen öğretmenlerin tebliğ ve ilişik kesme işlemlerinin tamamlanması 13 Temmuz 2021'den itibaren gerçekleşecek.

TEBLİGAT, GÖREVDEN AYRILMA VE GÖREVE BAŞLAMA İŞLEMLERİ

Öğretmenlere atama kararnameleri tebliğ edilerek görevden ayrılma ve göreve başlama işlemleri atama takviminde belirtilen sürede tamamlanacaktır.

Öğretmenlerin ayrılma ve başlama işlemleri MEBBİS Atama Modülü'ne işlenecektir.