BİLSEM baraj puanı kaçtır? BİLSEM kaç puanla kazanılır 2022? İşte BİLSEM taban puanları

BİLSEM baraj puanı merakla araştırılıyor. 2021-2022 eğitim öğretim yılında bilim ve sanat merkezleri öğrenci tanılama ve yerleştirme süreci genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanı ön değerlendirme uygulamaları 19 Mart 2022 tarihinde başlamış ve 08 Mayıs 2022 tarihinde tamamlanmıştır. Değerlendirme sonuçları ise bugün açıklandı. Peki, BİLSEM kaç puanla kazanılır 2022? BİLSEM baraj puanı kaçtır?

Bilim ve sanat merkezleri (BİLSEM) öğrenci tanılama süreci ikinci aşaması tamamlandı. BİLSEM ön değerlendirme sonuçları bugün erişime açıldı. Sınav sonucunu görüntüleyenler BİLSEM baraj puanı ile ilgili arama yapmaya başladı. Peki, BİLSEM kaç puanla kazanılır 2022? BİLSEM baraj puanı kaçtır?

BİLSEM KAÇ PUANLA KAZANILIR?

2021-2022 eğitim öğretim yılında bilim ve sanat merkezleri öğrenci tanılama ve yerleştirme sürecinde aday gösterilen 1,2,3 ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik ön değerlendirme uygulamaları kapsamında genel zihinsel yetenek alanı için Bildiren Sözel Olmayan Test, resim yetenek alanı için Görsel Algı Testi ve müzik yetenek alanı için Müzikal Yatkınlık Testi 19 Mart-8 Mayıs 2022 tarihleri arasında gerçekleştirilmiştir. Yetenek alanlarına ve sınıf düzeylerine göre bireysel incelemeye hak kazanan öğrenciler için belirlenen taban puanlar aşağıda belirtilmiştir.

Bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrenciler 3 Haziran 2022 tarihinden itibaren giriş belgelerini kayıtlı oldukları okul müdürlüklerinden alabileceklerdir.

Bireysel değerlendirme sonucunda bilim ve sanat merkezlerine yerleşmeye hak kazanan öğrenciler 2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren eğitimlerine başlayacaklardır.