BİLSEM itirazları ne zaman? BİLSEM itiraz 2022 nasıl ve nereden yapılır?

Türkiye genelinde uygulanan BİLSEM'in değerlendirme sınavı tamamlandı. BİLSEM sonuçlarının bugün açıklanması bekleniyor. Sonuçların heyecanla beklemesinin ardından BİLSEM itiraz tarihleri de merak konusu oldu. Peki, BİLSEM itirazları ne zaman? BİLSEM itiraz 2022 nasıl ve nereden yapılır?

BİLSEM itirazları hakkında bilgi sahibi olmak isteyen öğrenciler ve veliler bulunuyor. Grup tarama yöntemiyle belirlenen sınavın değerlendirmesi sona erdi. BİLSEM takviminde bugün sınav sonuçlarının açıklanacağı duyuruldu. BİLSEM itirazları ne zaman? BİLSEM itiraz 2022 nasıl ve nereden yapılır?

BİLSEM İTİRAZLARI NE ZAMAN?

Bireysel değerlendirme sonuçlarına itiraz başvuruları 22 Ağustos ve 26 Ağustos tarihleri aralığında yapılacak.

BİLSEM İTİRAZ 2022 NASIL VE NEREDEN YAPILIR?

4.1.İtirazlar, ön değerlendirme ve bireysel değerlendirme sonuçlarının https://meb.gov.tr adresinden yayımlanmasından itibaren 5 (beş) iş günü içinde il tanılama sınav komisyonlarına yapılacaktır.

4.2.Ön değerlendirme ve bireysel değerlendirme sonuçlarına yapılacak itirazlar il tanılama sınav komisyonlarınca değerlendirilecektir.

4.3.Bireysel değerlendirme sonuçları için; il tanılama sınav komisyonlarınca itiraz başvurularına ait materyallerin birer sureti, uygulama merkezlerinden talep edilecektir. Uygulama merkezleri, söz konusu materyallerin kapalı zarf içerisinde gizlilik ve güvenliğini sağlayarak; asılları kendilerinde kalmak kaydı ile il tanılama sınav komisyonlarına gönderecektir.

4.4.Yapılan ön değerlendirme ve bireysel değerlendirme içeriklerine ilişkin herhangi bir belge yayımlanmayacak ve paylaşılmayacaktır.

4.5.Faks ve e-posta yolu ile yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

BİLSEM sonuçları TC ile sorgulama (E-devlet) ekranı: MEB BİLSEM sonuçları sorgulama sayfası...

BİLSEM NEDİR?

Dünyanın her yerinde özel yetenekli çocuklara yönelik olarak farklı eğitim programlarının uygulanmaktadır. Bilsem, Bilim ve Sanat Eğitim Merkezlerinin kısaltılmış ismidir. İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin örgün eğitim kurumlarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin farkında olmalarını sağlamak ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla devlete bağlı olarak açılmış olan özel eğitim kurumlarıdır.

Zorunlu eğitim dışında çeşitli programlarla öğrencilerin özel yeteneklerinin geliştiren BİLSEM'lerde özel yetenekli, özellikle zeka, yaratıcılık ve liderlik alanlarında yüksek kapasitesi olan ve bunun yanında özel akademik alanlarda yaşıtlarına göre yüksek seviyede performans gösteren öğrencileri tespit ederek, bu öğrencilerimize eğitim hayatları boyunca ekstra eğitim programlarıyla yardımcı olmak, onların kendilerini tanımalarını sağlamak, aynı zamanda gelecekte ülkemize katkı sağlayacak nesiller yetiştirmek hedefleniyor.