BİLSEM 2. mülakat tarihi belli oldu mu? BİLSEM bireysel değerlendirme sınavı ne zaman?

BİLSEM bireysel değerlendirme sınavı için geri sayım sürüyor. 2019-2020 eğitim öğretim yılında bilim ve sanat merkezleri öğrenci tanılama ve yerleştirme sürecinde aday gösterilen 1, 2 ve 3. sınıf öğrencilerine yönelik tablet bilgisayar ile yapılan grup tarama uygulaması 4 Ocak-11 Ekim 2020 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Bu aşamayı geçen öğrenciler bireysel değerlendirme sınavına katılacak. Peki, BİLSEM 2. mülakat tarihi nedir? İşte BİLSEM takvimi...

BİLSEM sınav takvimi yoğun ilgi görüyor. BİLSEM bireysel değerlendirme sınavının ne zaman yapılacağı merak ediliyor. 4 Ocak-11 Ekim 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilen BİLSEM 1, 2 ve 3. sınıf öğrencilerine yönelik tablet bilgisayar ile yapılan grup tarama uygulaması sonuçları geçtiğimiz haftalarda belli oldu. İkinci aşamaya geçenler bireysel değerlendirme sınavlarının ne zaman yapılacağını araştırıyor.

BİLSEM BİREYSEL DEĞERLENDİRME SINAVI NE ZAMAN?

BİLSEM bireysel değerlendirme sınavı giriş belgeleri 11 Kasım'da erişime açılacak. 23 Kasım 2020 ve 19 Şubat 2021 tarihleri arasında bireysel değerlendirmeler gerçekleşecek.

BİLSEM 2. AŞAMA GİRİŞ BELGESİ NEREDEN ALINIR?

Bireysel değerlendirmeye hak kazanan öğrenciler 11 Kasım 2020 tarihinden itibaren bireysel değerlendirme giriş belgelerini kayıtlı oldukları okul idaresinden alacaklardır. Bireysel değerlendirme sonucunda bilim ve sanat merkezlerine yerleşmeye hak kazanan öğrenciler 2021-2022 eğitim öğretim yılından itibaren eğitimlerine başlayacaklardır.

BİLSEM NEDİR?

Bilim ve sanat merkezleri (BİLSEM); örgün eğitim kurumlarına devam eden ve genel zihinsel yetenek, görsel sanatlar veya müzik yetenek alanlarında özel yetenekli olarak tanılanan öğrencilere, yeteneklerini geliştirerek kapasitelerini en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak amacıyla destek eğitim vermek üzere açılan özel eğitim kurumlarıdır.

Özel yetenekli öğrencilere kendi potansiyellerini anlamaları, kendilerine ve topluma katkıda bulunabilmeleri için okullarda verilen eğitimi zenginleştiren ve farklılaştıran bir eğitim programı sunan bilim ve sanat merkezleri 81 ilde hizmet vermektedir.

BİLSEM SINAV TAKVİMİ 2020