Başarınan mimarı öğretmen... Nazım'ın hayatı 'Gönül'den değişti

Bir öğretmen bir çocuğun hayatına dokundu ve dünya güzelleşti. Otizmli Nazım, Hacettepe Üniversitesi Antropoloji'ye yerleşti. Twitter'dan yaşadığı zorlukları anlatan Nazım, başarısını Gönül Öğretmeni'ne borçlu olduğu yazdı.

YKS sonuçlarının açıklanmasıyla ilk tercihi olan Hacettepe Üniversitesi Antropoloji bölümüne yerleşen Nâzım Özgün İpek, eğitim sürecinden yaşadığı zorlukları Twitter'da anlattı ve bir anda Türkiye'nin gündemine oturdu. Otizmli öğrencilerin engel olunmadığı takdirde her şeyi başarabileceğini belirten Nazım'ın hikayesi kendi ifadeleriyle şöyle: "Fotoğraftaki ilkokul öğretmenim, Gönül Sözöz. Hiç otizmli öğrencisi olmamış 25 senelik ilkokul öğretmeniydi. "Çok çocuk okuttum, otizm bilmem, ama anlatırsan okuturum" demiş anneme. Gönül öğretmenim kocaman sarıldı ilk gün, önce ittim onu, annem ve ablam dışında kimse dokunamazdı bana. "Sen bana alışacaksın çocuğum, bana otizm öğretirsen ben de sana okumanın zevkini öğreteceğim" dedi. Hiç unutmadım. Gözünün içi gülüyorsa kötü bir şey olmaz diye düşündüm. Gönül öğretmenim okumayı, el yazısını, kurallara göre yaşarsam hayatın daha kolay olduğunu öğretti. Velilerin karşısına dikildi, "Hepsi benim çocuğum, burası benim sınıfım" dedi.

YETER Kİ ENGEL OLMAYIN

"4 yıl fırsatını bulunca ya dalga geçtiler, ya dövdüler, ya da eşyalarımı kaçırdılar. Ama arkadaşların bir kabahati yok, anneleri babaları "uzak dur o otistikten" dediler hep, yanımda duran arkadaş varsa annesi gelip çekiştirip aldı hep. Ben de baktım, bence bir farkımız yoktu? Tam 9 yıl sonra Haziran'da Beyoğlu Doğa'dan takdirle mezun oldum, bugün Hacettepe kazanmış otizmli/Aspergerli Nâzım işte benim. Çünkü canım Gönül öğretmenim "Ben seni okuturum çocuğum" dedi, hepsi bu. Yeter ki engel olmayın!"

BENiM GURURUMSUN

Nâzım Özgün İpek'in annesi İrem Afşin de sosyal medyadan şunları paylaştı: "Bana artık 'Hacettepeli Nâzım'ın annesi" diyeceksiniz dostlar. Sen benim gururum, yolun açık olsun."

9 YIL AÇIKTAN OKUDU ECZACILIĞI KAZANDI

Van'ın Erciş ilçesinde ilk ve ortaokul ile lise birinci sınıfı Açık Öğretim'de okuduktan sonra özel koleje giden Sema Çelik, (20) Mersin Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'ni kazandı. Çelik "15 yaşıma kadar hiç okula gitmedim, okuma, yazmayı bile kendi başıma öğrendim. Gece, gündüz demeden hep çalıştım. Kendime bir hedef çizdim. Bugün okulumu başarıyla bitirip, eczacılığı kazandım. Çok mutluyum" dedi.

ŞAMPİYONLAR MEDİPOL'DE

İstanbul Medipol Üniversitesi'ni tercih eden YKS'de sözel Türkiye birincisi olan Hasan Mert, sayısal ikincisi Hatice Nur Gürbüz ve Türkiye dördüncüsü Mustafa Bora Köseoğlu üniversitede buluştu. Programda konuşan Rektör Vekili Prof. Dr. Ömer Ceran "Seçkin öğrencilerin Medipol'ü tercih etmesi, sorumluluğumuzu artırıyor. Bu gençleri sadece Türkiye'nin değil, dünyanın iftihar edeceği bilim insanları haline getirmek amacımız haline geldi" dedi.

BATMAN İHL'DEN BOĞAZİÇİ'NE

YKS'DE Türkiye'de 865'inci olan Batman Salih Günaydın Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Yusuf Sezer, hayaline kavuşarak Boğaziçi Üniversitesi Edebiyat Fakültesi'ni kazandı. Batman'ın gururu olan Sezer, arkadaşlarına şu çağrıda bulundu: "Asla pes etmeyin. Pes ederek asla hayallerinize ulaşamazsınız." Okulunun sunduğu imkanlarla Boğaziçi Üniversitesi'ni kazandığını anlatan Sezer, "Devletimiz sosyal devlet anlayışına sahip olduğu için zaten kendi kurumlarında halkına ücretsiz eğitim veriyor. Ben de bunun bilincinde olarak okulumuzun imkanlarıyla çalıştım" dedi.