Başarı grafiği hep kayıt altında! Yapay zeka destekli sınava hazırlık

Dijital eğitim platformu Metodbox'ta öğrencilerin başarı durumunu takip eden bir sistem bulunduğunu belirten Uğur Okulları Genel Müdürü Nil Çiçek, “Yapay zeka tıpkı bir öğretmen gibi öğrenciyi takip ediyor ve öğrenciye hedeflediği üniversite için yol haritası çıkarıyor” dedi.

Uzaktan eğitim döneminde tüm kademelerde 'okul eve taşındı'. Öğrencilerin online olarak öğretmenleriyle bir araya geldiği bu süreçte eğitim kurumlarının dijital altyapıya yönelik yatırımlarının çalışmaları da öne çıktı. Eğitimde teknoloji yatırımlarına 10 yıl önce başladıklarını söyleyen Uğur Okulları Genel Müdürü Nil Çiçek, 4 yıldır kişiye özgü ve yapay zeka tabanlı öğrenme ve öğretme platformu Metodbox'ı kullandıklarını, bu nedenle uzaktan eğitim sürecinde adaptasyon sorunu yaşamadıklarını söyledi. Metodbox ile ilkokul 1. sınıftan lise son sınıfa kadar tüm öğrencilerin kesintisiz eğitime devam ettiğini belirten Çiçek, "Dijital platformumuzla sınavlara hazırlık süreçlerinde de öğrencilerimizin yanındayız. Müfredata uygun dersler, konu anlatımları, soru bankaları, videolar, çalışma fasikülleri vb. gibi binlerce içeriğe ulaşabilen öğrencilerimiz hem eksiklerini gideriyor hem de ders tekrarı yapma şansı buluyor. Test ve soru bankaları başarıyı ölçmek için hazırlanmış sorularla donatıldı" dedi.

HEDEF BELİRLEME ŞANSI

Özellikle sınavlara hazırlanan öğrenciler için hedef belirme uygulaması bulunduğunu söyleyen Çiçek şöyle devam etti: "Metodbox ile hedef belirleme, öğrencinin istekleriyle ilgili farkındalık kazanması ve uygun çalışmayı planlama sürecidir. Öğrencilerimiz kendilerine uzak ve yakın olmak üzere hedefler belirleyerek çözdüğü testlerin değerlendirilmesini yapıyor. Yapay zeka ise tıpkı bir öğretmen gibi öğrenciyi takip ediyor. Öğrenciye hedeflediği lise ya da üniversite için bir yol haritası çıkarıyor. Konu kavrama testlerinde, öğrenci yeteri kadar başarılı değilse paralel bir teste yönlendiriyor ya da öğrenci testlerde başarılı sonuç elde ederse bir sonraki konuya geçmesi için uyarıyor. Başarı grafiğini kayıt altında tutan yapay zeka, öğretmenle birlikte öğrencileri lise ve üniversite sınavlarına hazırlıyor."

ÖZEL OKUL TERCİHİ YAPARKEN DİKKAT

Korona salgını gölgesinde geçen 2020- 2021 Eğitim Öğretim Yılı 2 Temmuz'da sona erecek. Okula yeni başlayacak olanlarla birlikte liseye geçecek öğrenci ve veliler için telaş başlıyor. Peki, özellikle çocuklarını özel okula göndermek isteyen veliler hangi kriterlere dikkat etmeli?

Aileler ekonomik durumlarını ve geleceğe yönelik ihtimalleri iyi hesaplamalıdır.

Pek çok özel okul, ciddi burs imkanları sağlıyor. Bursluluk sınavları takip edilmeli.

Özel okul seçiminde en sağlıklı yol, mevcut veliler ve mezunlardan bilge edinmek.

Velilerin çocukları ile birlikte okulları doğrudan giderek incelemesi, yönetici ve öğretmenleri ile tanışması, mümkünse okulun sahibini araştırması en önemli unsurdur.

Okulun eve mümkün olduğu kadar yakın olması öğrencinin zaman kaybını önlemek için önemli.

Uzaktan öğretimin verimliliği araştırılmalı.

Lise seviyesinde özel okul seçimi sırasında öğrencinin bir önceki okul kademesinde elde ettiği başarının bu okulu devam ettirmeye yeterli olup olmayacağı da dikkate alınmalıdır.

LGS'YE 4 GÜN KALA TÜYOLAR

Milyonlarca öğrencinin 6 Haziran Pazar günü daha iyi bir lise eğitimi almak için ter dökeceği Liselere Geçiş Sınavı (LGS) öncesinde uzmanlar önemli tavsiyelerde bulunuyor.

Bu hafta uyku ve beslenme düzenine dikkat edilmeli. Alışık olunan uyku düzeni sürdürülmeli ve sağlıklı ev yemekleri tüketilmeli.

Sınavdan bir gün önceki günü ve sınav gününü normal bir gününüzmüş gibi geçirin.

Sınavda yanınızda bulundurmanız gereken eşyaları (geçerli kimlik belgesi, en az iki adet kurşun kalem, silgi, kalemtıraş, su) ve kıyafetlerinizi hazırlayın.

Sınav günü en az bir saat önceden okulda olun.

BUGÜNDEN İTİBAREN NELER YAPMALIYIM?

Eksik veya yetersiz olduğun konuları tekrar etmeli, her gün bir adet LGS deneme çözmelisin.

Akşam en geç, saat 22.30'da yatmalı, sabah da saat 07.00'de kalkmalısın.

Her sabah kahvaltı yapmalı, öğünlerini atlamadan, sağlıklı besinler tüketmelisin.

Her gün temiz havada yürüyüş ve fiziksel hareketler yapmalısın.

SINAVDA NELERE DİKKAT ETMELİYİM?

Sınavdan önce, mutlaka tuvalet ihtiyacını gidermelisin.

Sınav başladığında, maskeni çıkarıp çıkarmama kararını kendin verebilirsin.

Sık sık saate bakmak, yaşadığın stresi artıracaktır. Sürekli zamanı kontrol etmek yerine sorulara odaklanmalısın.

Çözemediğin soruyla inatlaşmamak ve işaret koyarak diğer soruya geçmek, zamanı iyi kullanman için en önemli kuraldır. Vaktin kalırsa dönüp tekrar o soruya bakabilirsin.

Sınav esnasında yaşanabilecek hiçbir negatif durumun seni etkilemesine izin vermemeli ve başarının en büyük anahtarının "öz güven" olduğunu bilmelisin.

Unutma; çok çalıştın ve başaracaksın.