Bakan Tekin: YKS'de sürpriz yok

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den üniversite sınavına girecek öğrencileri rahatlatan açıklama geldi. Bakan Tekin, 2024 YKS'de sürpriz olmayacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den öğrencileri rahatlatan açıklama geldi. Katıldığı bir TV programında üniversite sınavı ile ilgili açıklama yapan Tekin, 2024 YKS'de sürpriz olmayacağını söyledi. Sınava girecek öğrencilere tavsiyelerde bulunan Tekin şunları söyeldi: "Üniversite sınavıyla ilgili olarak size sorulacak soruların tamamı bizim size dağıttığımız ders kitaplarından ve müfredattan çıkacak. Aynı şekilde sorulara bakış açınız, soruları çözebilme kapasitenizi görmek açısından soru hazırlama havuzunun yarısını bizim ortaöğretim kurumlarından öğretmenlerimiz tarafından seçilmesini rica ettik, ÖSYM Başkanımız da kabul etti."

DERSLERE GİRMENİZ YETERLİ

"Çocukların tedirgin olacağı hiçbir şey yok. Siz başarılı olmak istiyorsanız okula gelin, bizim derslerimizi ve öğretmenlerimizi takip edin. Bunun dışında ilave bir şeye ihtiyacınız olursa eğer zaten bizim kurslarımız var. Okul müdürünüze söyleyin, hemen ilgili süreç başlatılır. İhtiyaç duyduğunuz her şeyi okulda çözebilirsiniz."