Bakan Özer'den 17 ülkeye ‘Eğitim Zirvesi' daveti

Milli Eğitim Bakanı Özer, erken çocukluk eğitiminin uluslararası arenada ele alınacağı zirve için 17 ülkedeki mevkidaşına davet mektubu gönderdi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 17 ülkeden mevkidaşını 9-10 Şubat'ta İstanbul'da düzenlenecek olan Uluslararası Erken Çocukluk Eğitim Zirvesi'ne davet etti. "Uluslararası Erken Çocukluk Eğitimi: Gelenekten Geleceğe Erken Çocukluk Eğitiminin İnşası Zirvesi"nde, Türkiye'nin son yıllardaki öncelikli eğitim politikaları arasında yer alan okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması ve niteliğinin artırılması amacıyla hayata geçirilen çalışmalar ile "2023 Erken Çocukluk Eğitimi Vizyonu" ele alınacak. UNICEF işbirliğindeki zirveye, birçok ülkenin eğitim bakanı, akademisyenler, uluslararası kuruluş ve STK temsilcileri ile eğitim uzmanları katılacak. Bakan Özer, zirve dolayısıyla Azerbaycan, Çekya, Danimarka, Gürcistan, İrlanda, İsrail, İtalya, Kore Cumhuriyeti, Kosova, KKTC, Macaristan, Özbekistan, Pakistan, Portekiz, Romanya, Tayland ve Kazakistan eğitim bakanlarına davet mektubu göndererek şunları kaydetti:

SOSYAL TOPLUM İÇİN

"Erken çocukluk eğitimine yapılan yatırımın getirisi uzun vadede hem bireysel hem de toplumsal açıdan yüksektir. Bu nedenle, çocukların bilişsel ve sosyal gelişimlerini destekleyecek güvenli ve kaliteli öğrenme ortamlarına erişimlerini sağlamak, sadece çocuklar ve aileleri için değil, aynı zamanda daha eşit ve üretken bir toplum için de büyük önem arz etmektedir."